Άδικος ο νόμος για την Άδεια Πατρότητας λέει το ΑΚΕΛ

Άδικος ο νόμος για την Άδεια Πατρότητας σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, αφού όπως εξηγεί σε σχτική ανακοίνωση η Βουλευτής του κόμματος, Σκεύη Κουκουμά, στις πρόνοιές του “υπάρχει ένα, όχι ασήμαντο”. Όπως είναι σήμερα το λεκτικό, εξηγεί, “οι πατέρες που δεν έχουν τελέσει γάμο ή συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τη μητέρα του παιδιού τους, δεν θα δικαιούνται την άδεια πατρότητας”.  
 
“Στη δική μας αντίληψη η πατρότητα δεν μπορεί να είναι ταυτισμένη ή συνδεδεμένη με οποιαδήποτε μορφή γάμου”, σημειώνει η κ. Κουκουμά και εξηγεί πως “για το λόγο αυτό το ΑΚΕΛ έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την ετοιμασία σχετικής Πρότασης Νόμου μέσω της οποίας θα αίρεται η αδικία για τους πατέρες που απέκτησαν παιδί εκτός γάμου”.
 
“Επιπλέον, πρόθεση μας είναι να υπάρξει αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη νομοθεσία, από την πρώτη μέρα εφαρμογής της κύριας νομοθεσίας”, διευκρινίζει.  
 
Το ΑΚΕΛ για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την οποία την ενημερώνει για την πρόθεση του κόμματος και την καλεί, όπως λέει η κα Κουκουμά, “να δώσει οδηγίες όπως γίνονται αποδεχτές οι αιτήσεις πατέρων που απέκτησαν παιδί χωρίς να έχουν τελέσει γάμο ή να έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος”.

Δειτε Επισης

Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές