ΑΚΕΛ: Παραχαράσσουν την ιστορία και εξισώνουν κουμμουνισμό και ναζισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή τη διεξαγωγή σήμερα στην Εσθονία, συνεδρίου με τίτλο Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
 
Το  πρόγραμμα των περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το επίδικο συνέδριο "Για τα εγκλήματα του κομουνισμού", στο οποίο αρνήθηκε να παραστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Κοντονής.
 
Ωστόσο η Εσθονική Προεδρία δεν περιλαμβάνει στη σημερινή της ανάρτηση στην ιστοσελίδα των εκδηλώσεων της ημέρας τον τίτλο του συνεδρίου, χωρίς να αλλάξει τους ομιλητές και το περιεχόμενο και χωρίς να αφαιρέσει την αρχική ανάρτηση της 9ης Αυγούστου που περιλαμβάνει τον τίτλο  (Conference `The Heritage in 21st Century Europe of the Crimes Committed by Communist Regimes`; Tallinn Creative Hub).
 
Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του κάνει λόγο γιααντικομουνιστικό παραλήρημα της Εσθονικής Προεδρίας το οποίο  ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για την Ευρώπη

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την αντικομουνιστική εκδήλωση την ίδια ώρα που στην Εσθνοία αναγνωρίζονται ως ήρωες συνεργάτες των ναζί, ενώ κατεδαφίζονται αντιφασιστικά μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων.

«Η εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας αποτελεί ένα νέο επεισόδιο στη συστηματική προσπάθεια της ΕΕ και κυβερνήσεων κρατών-μελών να παραχαράξουν τη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης και να εξισώσουν το ναζισμό-φασισμό με την κομμουνιστική ιδεολογία», σημειώνει το ΑΚΕΛ.
 
Επιπρόσθετα υπογραμμίζει πως αυτή η εκστρατεία της ΕΕ «συντελείται με πακτωλούς χρημάτων στο πλαίσιο μιας επιχείρησης «κατασκευής συνείδησης» των ευρωπαϊκών λαών, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η ποινικοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος και η δυσφήμιση των ιδανικών της κοινωνικής ισότητας».
 
Το ΑΚΕΛ τονίζει πως αυτή «η επιχείρηση αυτή συνιστά μια επικίνδυνη προσπάθεια αθώωσης του φασισμού και σχετικοποίησης του εγκληματικού χαρακτήρα, όχι μόνο των πράξεων, αλλά και της ιδεολογίας του. Σημειώνουμε ότι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιστράτευσε τη «θεωρία των δύο άκρων» προκειμένου να εξισώσει τις ναζιστικές ομάδες και τους νοσταλγούς της μισάνθρωπης Κου Κλουξ Κλαν με όσους αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό, τις διακρίσεις και την ανελευθερία στις ΗΠΑ».

«Η μόνη «συνάντηση» του φασισμού με τον κομμουνισμό ήταν στο Στάλινγκραντ, στο Λένινγκραντ και σε τόσα άλλα πεδία των μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν με τις ανυπέρβλητες θυσίες του σοβιετικού λαού συντρίφτηκε ο ναζισμός και απελευθερώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου μας» καταλήγει η ανακοίνωση ενώ υπενθυμίζει πως η σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης «αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους διώξεις και πολεμική «πρώτα έρχονται για τους κομμουνιστές», αλλά σύντομα θέτουν στο στόχαστρο τους κάθε δημοκρατική προοδευτική φωνή».

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων