Άλλο είπε ο Διαπραγματευτής στις Τεχνικές Επιτροπές

Ούτε τερματίστηκαν ούτε παγοποιήθηκαν οι Τεχνικές Επιτροπές, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα, είπε ότι εκείνο που ο Διαπραγματευτής είχε πει στο μήνυμα του προς τους επικεφαλής αυτών είναι αν υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες, να προηγηθεί η διαβούλευση μαζί του για διάφορους λόγους πολιτικής.  
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην προεδρική εξοχική κατοικία Τροόδους, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι υπήρξαν και επιπλέον ανταλλαγές απόψεων ανάμεσα στο Γραφείο του Διαπραγματευτή και τους επικεφαλής των Τεχνικών Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας όπου διευκρινίστηκαν πλήρως τα πράγματα «και οι υπόλοιποι επικεφαλής ήταν ικανοποιημένοι», όπως ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.  
 
Ο Διαπραγματευτής, είπε, στο μήνυμά του μιλούσε για νέες πρωτοβουλίες που αν χρειαστεί να αναληφθούν, αυτό να γίνει σε συνεννόηση με το Γραφείο του Διαπραγματευτή.  
 
Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αυτές οι Ομάδες και οι Τεχνικές Επιτροπές στόχο έχουν να υπηρετήσουν την εξεύρεση λύσης, όχι να υποκαταστήσουν τη λύση. Ο,τι γίνεται, γίνεται ορθά και με προγραμματισμό. Άρα δεν χρειάζεται να συνεχίσει αυτή η συζήτηση. Είναι άσκοπη».  
 
Ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
 
Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία για τις κινήσεις της Τουρκίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ήδη έχουν κάνει κάποιες προληπτικές κινήσεις προς τα ΗΕ και την ΕΕ και υπάρχει συζήτηση για να δουν, αναλόγως των εξελίξεων, και κάποιες άλλες κινήσεις ή πολιτικές που μπορούν να εφαρμόσουν εάν και εφόσον η Τουρκία επιδιώξει αυτό που λέγεται σχέδιο β’ ή γ’. «Η δική μας πλευρά, επαναλαμβάνουμε, είναι έτοιμη να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών».  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε, είναι έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών από εκεί που έμειναν, αν και εφόσον η Τουρκία είναι έτοιμη να υλοποιήσει αυτά που έθεσε ως περίγραμμα ο ΓΓ του ΟΗΕ. "Αυτό είναι το σημαντικό και θα πρέπει να επιδιώξουμε τη λύση του Κυπριακού και όχι οποιοδήποτε άλλο σχέδιο ο καθένας οραματίζεται», πρόσθεσε.  
 
Αν η Τουρκία έχει άλλους στόχους - και αποδεικνύεται από τις δηλώσεις τους ότι είχαν άλλους στόχους και για αυτό οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά σε αδιέξοδο – σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τότε αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εκτιμηθεί από όλους.
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»