ΠτΔ: Ευχής έργο ένας Ευρωπαίος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για επαναδραστηριοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  
 
Σε δηλώσεις του, μετά τη θεία λειτουργία για την  Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιώτισσας στον Πρόδρομο, ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι αν υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και διορισμός νέου Συμβούλου για το Κυπριακό,  να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα.  
 
Ερωτηθείς αν επί του παρόντος υπάρχει απραξία για το Κυπριακό ή αν γίνονται διεργασίες για μια νέα προσπάθεια, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι μια περίοδος περισυλλογής. Δεν βλέπω να υπάρχουν οποιεσδήποτε, αυτή τη στιγμή, πρωτοβουλίες. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι με τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και τις εκεί συναντήσεις να δούμε πώς μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί μια πρωτοβουλία ή να επαναδραστηριοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας, ώστε να έχουμε μια νέα εξέλιξη στο κυπριακό πρόβλημα».
 
Συνεχίζοντας ανέφερε «αυτό που θα πρέπει να επισημαίνουμε είναι τις δηλώσεις απροθυμίας των Τούρκων, αλλά και ιδιαίτερα τις δηλώσεις ότι επιδιώκουν πλέον λύση εκτός των παραμέτρων των ΗΕ. Και είναι αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη και ο ΓΓ και η διεθνής κοινότητα».
 
Ερωτηθείς εάν η Λευκωσία επιθυμεί Ευρωπαίο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στην περίπτωση που υπάρξει διορισμός νέου Ειδικού Συμβούλου, ο Πρόεδρος είπε πως «νομίζω ότι όλοι παραδέχονται ότι το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πλέον πρόβλημα. Συνεπώς θα ήταν ευχής έργο, αν και εφόσον θα υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία και θα υπάρξει διορισμός νέου Συμβούλου, να εκφράζει αυτό το οποίο ταυτίζεται και με το κυπριακό πρόβλημα».
 

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση