Βίκτωρας: Να μας πει ο Νικόλας πως θα λύσει το Κυπριακό

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος κάλεσε σήμερα τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο να εξηγήσει ποια είναι η στρατηγική που προτείνει για επίλυση του Κυπριακού, απορρίπτοντας τις αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου σε «αποτυχημένη πολιτική» του Προέδρου Αναστασιάδη στο εθνικό πρόβλημα.

Σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατάφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να επιτύχει σημαντικότατες συγκλίσεις όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, αλλά και να βελτιώσει παραμέτρους της επίλυσης του Κυπριακού από οποιοδήποτε άλλο σχέδιο ή προτάσεων του παρελθόντος. Ακόμα και πρόνοιες του 1960 κατάφερε να βελτιώσει μέσω των διαπραγματεύσεων».

Το σημαντικότερο όλων, όμως, σημειώνει, «είναι ότι κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος απέναντι του απευθείας ως συνομιλητή, την Τουρκία, για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού και τα κρίσιμα θέματα της Ασφάλειας, των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων που αφορούν την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού».
 
Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε, επίσης, «να γίνει θέση του ΟΗΕ και του ΓΓ η κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και η δραστική μείωση των τουρκικών στρατευμάτων σε μερικές εκατοντάδες, μέχρι την πλήρη αποχώρηση τους, καθώς και το να θεωρούν ο ΟΗΕ και ο ΓΓ την επίλυση του θέματος της Ασφάλειας των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων ως ακρογωνιαίο λίθο για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού».
 
«Όλα αυτά για τον κ. Παπαδόπουλο θεωρούνται δήθεν ‘αποτυχημένη πολιτική’» αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στον προεκλογικό του αγώνα δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν τις συνομιλίες για αυτό και τις πολέμησαν από το πρώτο λεπτό».

Δεν μας εξηγούν, όμως, συνεχίζει, «πώς θα λυθεί το Κυπριακό διαφορετικά, αλλά και ποια είναι αυτή η αόριστη και κενού περιεχομένου νέα στρατηγική που προτείνουν».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «ο κ. Παπαδόπουλος οφείλει επίσης να απαντήσει ξεκάθαρα αν επιθυμεί λύση του Κυπριακού με συνομιλίες στη βάση των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που σαφώς προνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ή αν υιοθετεί την εγκατάλειψη του συμφωνημένο πλαισίου λύσης, όπως πρεσβεύουν τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του».

Τέλος, αναφέρει, «ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στον προεκλογικό αγώνα θα πρέπει να απαντήσουν στον κυπριακό λαό με ποιους έχουν επαφές στο εξωτερικό, πώς προωθούν την υπόθεση της Κύπρου και με ποιο αποτέλεσμα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας