ΚΕ: Προεκλογικά συμφέροντα πίσω από τις δηλώσεις κομμάτων για το Κρανς Μόντάνα

Για «αντιφατική και αντικρουόμενη» κριτική ορισμένων κομμάτων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος παράλληλα σε εξυπηρέτηση προεκλογικών και άλλων σκοπιμοτήτων.
                           
Σε γραπτή απάντησή του, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι είναι άξιο σχολιασμού ότι ορισμένα κόμματα, με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση κομματικών, προεκλογικών και άλλων σκοπιμοτήτων, αναλώνονται σε καθημερινές δηλώσεις και ανακοινώσεις με αφορμή δήθεν τα τεκταινόμενα στο Κραν Μοντανά, ασκώντας κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Κριτική, η οποία, όπως λέει, όχι μόνο στηρίζεται σε μη πραγματικά δεδομένα, αλλά είναι και αντιφατική και αντικρουόμενη.
 
Αντί λοιπόν να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους γενικόλογες προσεγγίσεις, αγνοώντας ότι η κοινωνία είναι σε θέση να αντιληφθεί και να ερμηνεύσει τα γεγονότα, θα ήταν πιο παραγωγικό να μιλήσουν κάποια στιγμή συγκεκριμένα και να εξηγήσουν τις θέσεις και προτάσεις τους στον κυπριακό λαό, προσθέτει ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
«Για παράδειγμα, ορισμένα από τα κόμματα ας μιλήσουν επιτέλους συγκεκριμένα για τη δήθεν νέα στρατηγική που επαγγέλλονται και ποια μορφή λύσης αποσκοπούν στο να πετύχουν. Ορισμένα άλλα κόμματα, ας μιλήσουν για τις θέσεις τους στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων και πώς τοποθετούνται συγκεκριμένα επί των τουρκικών θέσεων στο εν λόγω θέμα που ήταν η αιτία για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά», συνεχίσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει καταληκτικά ότι «η ωριμότητα που χαρακτηρίζει την κυπριακή κοινωνία απαιτεί σοβαρότητα και προτάσεις, και σίγουρα όχι γενικόλογες αναφορές προς εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Απαιτεί συγκεκριμένες και στοχευμένες ιδέες και σίγουρα όχι στείρα και αντιφατική κριτική».
 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ