Δημοσκόπηση REPORTER: Δυναμικό μπάσιμο Μαλά, υποχωρεί ο Νικόλας

Δυναμικό μπάσιμο του εν δυνάμει υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά στην κούρσα των προεδρικών εκλογών καταδεικνύει μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER για τις Προεδρικές, η πρώτη που πραγματοποιείται έπειτα από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ ν’ ανοίξει διάλογο με τον κ. Μαλά, βάζοντας ουσιαστικά το νερό στ’ αυλάκι για στήριξη της υποψηφιότητάς του από το κόμμα.
 
Λιγότερο από μιαν εβδομάδα μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του REPORTER ο Οργανισμός Ερευνών Αγοράς και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Σταύρος Μαλάς ξεπερνά τον υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου Νικόλα Παπαδόπουλο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, και δείχνει με το… καλημέρα ν’ αναπτύσσει δυναμική, ικανή να τον στείλει στον δεύτερο γύρο.
 
Την ίδια ώρα από την άλλη, σημαντικό μέρος της δυναμικής του φαίνεται να χάνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος συγκριτικά με τα ποσοστά που κατέγραφε σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις του REPORTER, υποχωρώντας σε ποσοστά κάτω του 20%.
 
Όπως προκύπτει από τα σχετικά ευρήματα, μολονότι μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις συνηγορούσαν σε σχεδόν βέβαιο δίδυμο Νίκου Αναστασιάδη-Νικόλα Παπαδόπουλου στη δεύτερη Κυριακή, η παρουσία Μαλά στην κούρσα των προεδρικών εκλογών μοιάζει ν’ αλλάζει τα δεδομένα και ν’ αφήνει ανοικτό και καθ’  όλα διεκδικήσιμο το δεύτερο εισιτήριο για τη δεύτερη Κυριακή.
 
Προκύπτει δηλαδή πλέον ένα διαφαινόμενο ντέρμπι μεταξύ του Σταύρου Μαλά και του Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον πρώτο να έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων,  αλλά με ένα 10% των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο να εμφανίζονται ακόμη αναποφάσιστοι.
 
Βάσει της δημοσκόπησης του REPORTER, o Νίκος Αναστασιάδης δείχνει να παραμένει το μεγάλο φαβορί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, καθότι πέρνα άνετα στην δεύτερη Κυριακή, επικρατώντας των ανθυποψηφίων του και σε όλα τα πιθανά σενάρια του δεύτερου γύρου.  
 
Μάλιστα, η διαφορά του με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, που φάνταζε μέχρι στιγμής ως ο μεγαλύτερη «απειλή» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρίσκεται σε μια πιθανή μεταξύ τους αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες, με ένα ακριβώς το ίδιο(5%), ποσοστό αναποφάσιστων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα