Κατέθεσε την πρόταση του για Πανεθνική Διάσκεψη στον Τσίπρα ο Γ. Λιλλήκας

Την πρόταση του για σύγκλιση μιας πανεθνικής Διάσκεψης κατέθεσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας στον Έλληνα Προθυπουργό Αλέξη Τσιπρα σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Ο κ. Λιλλήκας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για βραχυπρόθεσμες δράσεις αλλά και μεσοπρόθεσμες δράσεις, οι οποίες από τη μια θα στοχεύουν στην ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών για εφαρμογή του όποιου πλάνου Β έχει σχεδιάσει και εξαγγείλει η Τουρκία, αλλά και μεσοπρόθεσμα για το πώς με μια νέα στρατηγική θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση του Κυπριακού, για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.
Ο κύριος Λιλλήκας ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την ιδέα, να συγκαλέσει ο ίδιος μία πανεθνική διάσκεψη ή μια σύσκεψη τουλάχιστον των Αρχηγών των ελλαδικών και των κυπριακών κομμάτων, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του Κύπριου Προέδρου, με αντικείμενο το σχεδιασμό μιας στρατηγικής λύσης του Κυπριακού που θα είναι ικανή να σπάσει τα αδιέξοδα αλλά και την τουρκική αδιαλλαξία, κάτι το οποίο είπε ότι θα το εξετάσει ο ίδιος, θα το δει.
«Θεωρώ ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες η μοίρα και της Κύπρου και της Ελλάδας είναι αλληλένδετη, οι απειλές που δεχόμαστε και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν προέρχονται από την ίδια πηγή και κοινή πρέπει να είναι και η προσπάθεια για προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», καταλήγει στην δήλωση του ο κύριος Λιλλήκας.

Δειτε Επισης

Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας