Eide Κασουλίδη στη σκιά της κατσάδας από Αναστασιάδη

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη συναντήθηκε το πρωί ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
Σε ανάρτηση στο twitter, ο κ. Έιντε έγραψε ότι είχε μια εξαιρετική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών για την κατάσταση μετά το Κρανς Μοντάνα και το μέλλον των συνομιλιών.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Έιντε είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

 

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες το βράδυ στο πλαίσιο αντικατοχικής εκδήλωσης στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, εμφανίστηκε λάβρος κατά του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, χαρακτηρίζοντας ως θλιβερό, άνθρωποι που εκφράζουν το διεθνές δίκαιο, όπως ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. να ψεύδονται δημόσια, προκειμένου να καλύψουν την αδιαλλαξία της Άγκυρας.
 
Εκφράζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά του δείπνου της 6ης Ιουλίου στο Κρανς Μοντάνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε πώς να μην επιτείνεται η αδιαλλαξία της Τουρκίας, όταν υπάρχουν ανάλογοι που εκπροσωπούν τα Η.Ε.
 
«Αντί να φροντίσουν έτσι ώστε μέσα από την καλή θέληση, την αποφασιστικότητα της δικής μας πλευράς, με πολλές θυσίες και υποχωρήσεις, να συμβάλουν στην επανένωση μιας πατρίδας, αυτό το οποίο πράττουν είναι να δικαιολογούν ως εάν να εκπροσωπούν την κατοχική δύναμη», υπογράμμισε ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταύρος μαινόμενος κατά του Έιντε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
 

Δειτε Επισης

Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Επανέλαβε το αφήγημα για «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 ο Ερντογάν-«Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο»
Κύπρος, Ελλάδα και άλλες 26 χώρες υπογράφουν κοινή δήλωση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Βεβαιότητα από Αθήνα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Δεν θα γίνει αυτή των κατεχομένων-Τουρκίας»
Επίθεση Ερχιουρμάν σε Τατάρ-Τον κατηγορεί για διχαστική ρητορική
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα