Ξεκίνησαν ΑΚΕΛ και Σταύρος Μαλάς

Την πρώτη του συνάντηση με την Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ είχε σήμερα το πρωί ο εν δυνάμει ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς.
 
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το περασμένο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ όπως εισέλθει σε διάλογο με τον Μαλά, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες προγραμματικής συνεργασίας μαζί του ενόψει των προεδρικών εκλογών.
«Ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις, εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε ακριβώς πώς επικαιροποιούνται αυτές οι θέσεις συγκεκριμενοποιούνται και θα προβληθούν από τον ίδιο βέβαια στον κυπριακό λαό», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
 
Ο κ. Κυπριανού είπε πως ο κ. Μαλάς πληρούσε τις προϋποθέσεις που έθεσε η Κ.Ε. και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη να έχει την πολιτική βούληση να εργαστεί αμέσως μετά την εκλογή του για να αξιοποιήσει όλα τα περιθώρια για λύση του Κυπριακού, στην εκλεξιμότητα, στην ανάγκη για εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής, την ανακατανομή του εθνικού πλούτου, στην υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία και στην ανάγκη είναι έτοιμος να συγκρουστεί με φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, κάτι που χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο.
 
«Συζητώντας στην Κεντρική Επιτροπή καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Σταύρος Μαλάς πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις», είπε Γ.Γ του ΑΚΕΛ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, η στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μαλά θα οριστικοποιηθεί σε έκτακτο παγκύπριο συνέδριο, αφού προηγηθεί συζήτηση στις κομματικές ομάδες βάσης (ΚΟΒ).
 
Ωστόσο, όπως είπε, η Γραμματεία της Κ.Ε. δεν επιθυμεί να μεταβεί στις ΚΟΒ τώρα λόγω των θερινών διακοπών γιατί επιθυμεί να υπάρξει στις συζητήσεις η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Όπως εκτιμάται, το έκτακτο συνέδριο τοποθετείται χρονικά στο τρίτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου.
 
Είπε τέλος ότι ο κ. Μαλάς δεν θα πρέπει να αναμένει την ολοκλήρωση των κομματικών διεργασιών για να κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς για το πώς θα κινηθεί.
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα