Καθοριστική συνεδρία στην Κεντρική Επιτροπή για τις Προεδρικές

Καθοριστική θεωρείται στο ΑΚΕΛ η σημερινή Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, που μετά το πρόωρο ναυάγιο με τον Μάικ Σπανό αναζητά νέο υποψήφιο, για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2018.
 
Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου διαπραγματεύσεων στο Κρανς Μοντάνα, η ηγεσία του κόμματος στρέφει την προσοχή της στη μάχη των προεδρικών και βρίσκεται σε αναζήτηση του νέου υποψηφίου, με τα ονόματα του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος,  Άντρου Κυπριανού και του Σταύρου Μαλά, μεταξύ άλλων, να βρίσκονται στη μικρή λίστα.
 
Στην Εζεκία Παπαϊωάννου ωστόσο τα στελέχη του κόμματος κρατούν τα στόματα τους ερμητικά κλειστά αφού και χθες, μετά το τέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος δεν βγήκαν έξω πληροφορίες για το τι διαμείφθηκε.
 

Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο συνεδρίασε χθες για τρεις περίπου ώρες, δεν κατέληξε σε κάποια συγκριμένη εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, ούτε υπάρχει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάποια συγκεκριμένη λίστα ονομάτων. Η συζήτηση θα είναι ανοικτή και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις και εισηγήσεις για άτομα ως υποψήφιους, με δεδομένο ότι αυτοί θα πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί για τον υποψήφιο.

Δηλαδή, να είναι άτομο, το οποίο «πιστεύει στη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, έχοντας ταυτόσημες θέσεις με το ΑΚΕΛ και σε θέματα κοινωνικοοικονομικής πολιτικής». Επίσης, να «μπορεί να συγκρουστεί με το κατεστημένο και τη διαφθορά και φυσικά να είναι εκλέξιμος». Κριτήριο επίσης θα είναι και η ηλικία του.

Σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή, είτε θα υπάρξει κατάληξη σε ένα άτομο, είτε θα γίνει εισήγηση για πέραν του ενός ατόμου προς τη βάση ή κατευθείαν προς το έκτακτο παγκύπριο συνέδριο.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα