Δεν αγχώνονται και περιμένουν σήμα από Αναστασιάδη στον ΔΗΣΥ για Προεδρικές

Από Σεπτέμβρη και μετά αναμένεται να ασχοληθούν ουσιαστικά στον ΔΗΣΥ με τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, έχοντας πια ως περισσότερο από δεδομένη την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και αναμένοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισημοποιήσει εντός του φθινοπώρου το ενδιαφέρον του για επανεκλογή.
 
Βλέποντας πλέον την διαπραγματευτική προσπάθεια για το Κυπριακό να μπαίνει για μακρύ χρονικό διάστημα-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο ψυγείο, στην Πινδάρου έχουν σιγά-σιγά αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα αυτή και να αντιλαμβάνονται πως η πορεία προς τις Προεδρικές με άλυτο το Κυπριακό αρχίζει να μοιάζει μονόδρομος.
 
Υπό το πρίσμα αυτό, το αποτέλεσμα της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κρανς Μοντάνα μπορεί να μην επέφερε το ποθητό αποτέλεσμα του να έρθει η λύση πιο κοντά, ωστόσο η ανάλυση που γίνεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο και ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας που θα εντατικοποιηθεί το φθινόπωρο και θα κορυφωθεί τον χειμώνα, είναι πως ο Νίκος Αναστασιάδης επέστρεψε έχοντας ενισχύσει κατά πολύ την επικοινωνιακή του εικόνα σε σχέση με τους χειρισμούς του επί του εθνικού μας προβλήματος.
 
Από την μια, σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, προχώρησε σε έμπρακτα τολμηρά βήματα απόδειξης της βούλησής του για λύση καταθέτοντας τις γνωστές προτάσεις του για τις εσωτερικές πτυχές, ενώ από την άλλη, δεν αποδέχθηκε την τουρκική αλαζονική συμπεριφορά και αδιαλλαξία στο ζήτημα της ασφάλειας-εγγυήσεων και στρατευμάτων, αποδεικνύοντας πως ξέρει και ν’ αντιστέκεται. Αφαιρώντας έτσι από την μια τη δυνατότητα να του προσάψουν, όσοι ήταν έτοιμοι να το κάνουν, την κατηγορία πως φόρεσε φουστανέλα ενόψει Προεδρικών, αλλά και την ίδια ώρα την κατηγορία από την άλλη, πως για μια ακόμη φορά έλαβε αποφάσεις φοβούμενος το πιστόλι στον κρόταφο.   
 
Στο πλαίσιο αυτό, διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στις απαντήσεις που δίνονται, είτε στο ΑΚΕΛ(σ.σ. που επικρίνει τον Νίκο Αναστασιάδη πως δεν έκανε όλα όσα θα μπορούσε κατά την άποψη του κόμματος να κάνει για επιτευχθεί πρόοδος) είτε στον ενδιάμεσο χώρο(σ.σ. που τον επικρίνει πως προέβη σε νέες επικίνδυνες υποχωρήσεις), κυρίαρχο είναι το μήνυμα που φροντίζουν να στέλλουν κομματικοί και προεδρικοί. «Αυτή η μεγάλη αντίφαση, αποδεικνύει την ορθότητα των χειρισμών του Προέδρου».
 
Με αυτά και αυτά, στον ΔΗΣΥ δεν δείχνουν πάντως να αγχώνονται ιδιαιτέρως, τουλάχιστον επί του παρόντος, για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, αναμένοντας από τον Νίκο Αναστασιάδη να δώσει και επίσημα το σήμα της έναρξης του προεκλογικού τους αγώνα, και γνωρίζοντας πως το μεγαλύτερο κουπί του προεκλογικού αγώνα, αυτός που θα το τραβήξει θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι στενοί, εντός του Προεδρικού, συνεργάτες του.   
 
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων