Πέμπτη 21 Ιουν, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

ΠτΔ: 'Κύριο' και 'καίριο' θέμα στο Κραν Μοντάνα οι εγγυήσεις

  17/07/2017 21:58
ΠτΔ: Κύριο και καίριο θέμα στο Κραν Μοντάνα οι εγγυήσεις

ΠτΔ: 'Κύριο' και 'καίριο' θέμα στο Κραν Μοντάνα οι εγγυήσεις

  17/07/2017 21:58

Στη διάσκεψη του Κραν Μοντάνα θέσαμε ως «κύριο» και «καίριο» θέμα συζήτησης για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος το ζήτημα των εγγυήσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε ομιλία του στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας στο χώρο πρασίνου πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου, τη Δευτέρα το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι χωρίς την επιρροή της Τουρκίας μπορούμε και πάλι να συμβιώσουμε μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Εξέφρασε και την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίτευξη λύσης.
 
Για το Μνημείο Αντίστασης και Δημοκρατίας, είπε ότι θα γίνει το σύμβολο της αυτοθυσίας όσων αντιστεκόμενοι προασπίστηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, το σύμβολο της νομιμότητας.
 
Αναφορικά με την απόδοση του Φακέλου της Κύπρου από την ελληνική βουλή στην κυπριακή, προ λίγο ημερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αποτελεί σημαντικό βήμα αντίκρισης της ιστορίας και της αλήθειας μας.
 
Τέλος, σε αναφορά του σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι καταβλήθηκε δύσκολη αλλά επιτυχής προσπάθεια να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση.

 

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας