Πέμπτη 21 Ιουν, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Τα πέντε σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης

  17/07/2017 15:21
Τα πέντε σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης

Τα πέντε σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης

  17/07/2017 15:21
Τέσσερις μήνες αφότου η Επιτροπή παρουσίασε τη Λευκή Βίβλο για το μέλλον της Ευρώπης, η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης αποκτά δυναμική και έχει ενδεχομένως αγγίξει μέχρι τώρα περισσότερους από 30 εκατομμύρια πολίτες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σχετικά πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν στη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το έναυσμα για την οποία έδωσε η Επιτροπή στις 1 Μαρτίου 2017 με τη Λευκή Βίβλο.

Σύμφωνα με  γραπτή ανακοίνωση της Κομισιόν έχουν ήδη εκφραστεί πολλές διαφορετικές απόψεις και ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα παρουσιάσει το όραμά του τον Σεπτέμβριο.

"Εσείς γράφετε τα αυριανά βιβλία ιστορίας. Συνεχίστε λοιπόν να συμμετέχετε ώστε να ακουστεί η φωνή σας!", είπε ο Γιούνεκρ.

Η Κομισιόν παρουσίασε πέντε σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η ΕΕ την επόμενη δεκαετία. Από τότε, λαμβάνει χώρα ευρύτερη συζήτηση, με την υποστήριξη των πολιτικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών γενικότερα. Μέχρι σήμερα, 270.000 πολίτες έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 1.750 εκδηλώσεις τις οποίες έχει διοργανώσει ή στηρίξει η Επιτροπή και ακόμα περισσότεροι συμμετέχουν στο διαδίκτυο.

Οι πολίτες ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να εκφράζουν τις απόψεις τους, κυρίως πριν από την ετήσια ομιλία για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 13ης Σεπτεμβρίου 2017, όταν ο πρόεδρος Γιούνκερ θα παρουσιάσει το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας