Υπ. Οικονομικών: Επιδιώκουμε λύση του 21ο αιώνα και όχι βγαλμένη από το θλιβερό παρελθόν

Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο στην δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που θα διασφάλιζε συνθήκες ευημερίας, ασφάλειας και προοπτικής για τους κατοίκους του, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η λύση θα πρέπει να είναι λύση του 21ου αιώνα και όχι λύση βγαλμένη από το θλιβερό παρελθόν. 

Μιλώντας στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο στο μνημόσυνο που τέλεσε η πολιτεία για τα θύματα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μέσα από την πρόσφατη μεγάλη προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου έχει επιβεβαιωθεί ότι τα βαρίδια του παρελθόντος εξακολουθούν να καθορίζουν το μέλλον του τόπου. Ούτε η μεγάλη διεθνής κινητοποίηση, συμπλήρωσε, ούτε και η ειλικρινής στάση της Κύπρου και της Ελλάδας δεν επαρκούν για την δημιουργία μιας νέας προοπτικής εάν δεν συνοδεύονται από μια εξίσου ειλικρινή στάση εκ μέρους της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ούτε η δογματική και στείρα άρνηση, ούτε όμως η υπεραπλούστευση και η ωραιοποίηση, αποτελούν υπεύθυνες και αξιόπιστες προσεγγίσεις στα εθνικά θέματα. Κάλεσε όλους να βρουν την δύναμη που θα επιτρέψει στην Ελληνική πλευρά να πορευτεί με σύνεση, αποφασιστικότητα και εθνική ομοψυχία. Να βρούμε το σθένος, είπε, να λάβουμε αποφάσεις δύσκολες αλλά τολμηρές και σωστές. Μόνο, έτσι, συνέχισε, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε με επάρκεια και αξιοπιστία κρίσιμα εθνικά θέματα και μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε προοπτική και ελπίδα για την πατρίδα και τις επερχόμενες γενιές.

Ο κ. Γεωργιάδης καταδίκασε εκ νέου το δίδυμο έγκλημα του Ιούλη του 1974 σημειώνοντας ότι η πολιτεία αναγνωρίζει το μέγεθος της προσφοράς και της θυσίας όλων όσων επέλεξαν την οδό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της αυταπάρνησης.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη