Το ΕΛΑΜ για την παρουσία του στα σημερινά μνημόσυνα

“Η παρουσία αντιπροσώπων του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στα σημερινά επίσημα μνημόσυνα είχε στόχο να στείλει σαφέστατα το μήνυμα ότι ο λαός μας και ιδιαίτερα οι νέες γενεές πρέπει να μείνουν ενωμένες και μονιασμένες, μακριά από εμφύλιους διχασμούς του παρελθόντος”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ.
 
Σκοπός όλων μας πρέπει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “να είναι ο αγώνας για απελευθέρωση της Πατρίδας μας, απέναντι στον κοινό και μοναδικό μας εχθρό, την Τουρκία”.  
 
Από την πλευρά του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών με σημερινή του ανακοίνωση καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο την παρουσία ακροδεξιών και νεοφασιστών στο σημερινό μνημόσυνο των πεσόντων κατά το προδοτικό πραξικόπημα από την ΕΟΚΑ Β΄ και τη Χούντα των Αθηνών».  
 
«Δυστυχώς χωρίς καμία αιδώ, οι σύγχρονοι απολογητές της ΕΟΚΑ Β΄ και της Χούντας, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και άκρατου λαϊκισμού εξακολουθούν να σπιλώνουν την μνήμη όσων αντιστάθηκαν κατά του προδοτικού πραξικοπήματος, θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για την πατρίδα και την δημοκρατία», αναφέρεται.
 
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «η παρουσία του φασιστικού και νεοναζιστικού ΕΛΑΜ στο μνημόσυνο και η κατάθεση στεφανιού στους τάφους των δολοφονημένων αντιστασιακών, προκάλεσε την έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση των συγγενών των πεσόντων και των υπολοίπων παρευρισκομένων».  
 
Τέλος, ο Σύνδεσμος κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας μας να αντισταθούν «σε κάθε προσπάθεια προσβολής της μνήμης των ηρώων μας, σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας μας και σε κάθε προσπάθεια εκκόλαψης του νεοφασισμού και του σοβινισμού».

Δειτε Επισης

LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις