Νέες προοπτικές στις σχέσεις Κύπρου - Γαλλίας μέσω της συνεργασίας με TOTAL

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία TOTAL, διανοίγουν νέες προοπτικές για τις σχέσεις Κύπρου - Γαλλίας, καθώς και προς όφελος της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε χαιρετισμό του στη δεξίωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στη Λευκωσία για την επέτειο της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας. 
 
«Αξιοσημείωτη θεωρείται και η στρατηγική μας συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς επίσης και ο κοινός μας αγώνας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών», πρόσθεσε. Για αυτό και αναμφίβολα, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας η σκέψη όλων μας σήμερα στρέφεται στην περσινή αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, ανήμερα της εθνικής επετείου της Γαλλίας, καθώς και στα αθώα θύματα της επίθεσης. “Τέτοιες ειδεχθείς πράξεις, στρέφονται κατά της ειρήνης και των θεμελιωδών αρχών και αξιών που συμβολίζει η Γαλλική Επανάσταση και υπογραμμίζουν την ανάγκη της συλλογικής δράσης και συντονισμού για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων”, είπε.  
 
Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονική στήριξη που επιδεικνύει η Γαλλική Δημοκρατία στις προσπάθειες που καταβάλλουν, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες και κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Μπορεί με τη λήξη της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά να μην πετύχαμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, πετύχαμε όμως επιδεικνύοντας επιμονή να διαμορφώσουμε ισχυρές συμμαχίες κατανόησης των θέσεων μας”. Προτείναμε λύσεις, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που αφορούν την ευημερία του κυπριακού λαού στο σύνολο του και στη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους απαλλαγμένου από τις όποιες εξαρτήσεις τρίτων.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως πρόθεση τους είναι να συνεχίσουν τις προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να αισιοδοξούν για τον τερματισμό της απαράδεκτης κρατούσας κατάστασης και που θα τους οδηγήσουν στην δημιουργία ενός σύγχρονου, πραγματικά ευρωπαϊκού κράτους, για την ευημερία όλων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. «Οποιαδήποτε άλλη λύση συντηρεί απλώς την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την αδυναμία πλήρους ανάπτυξης των δυνατοτήτων του τόπου μας», σημείωσε.              

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ