Προεκλογική συγκέντρωση του Νικόλα στη Λάρνακα

Τη διαβεβαίωση ότι όλοι θα εργαστούν για την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσαν χθες βράδυ οι Μάρκος Κυπριανού, Μαρίνος Σιζόπουλος και Πόλυς Παλλήκαρος.  
 
Σε χαιρετισμό του στην πολιτική συγκέντρωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας και προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, στο Κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού απευθύνθηκε στους συναγωνιστές και συναγωνίστριες του Δημοκρατικού Κόμματος και είπε πως «πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί οι πιο επιτυχείς διακυβερνήσεις του τόπου μας που έφεραν ευημερία και ανάπτυξη στην Κύπρο, είχαν στο πηδάλιο τους, τους Προέδρους μας, Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο».      
 
Αφού ανέφερε ότι «οι Δυνάμεις της Αλλαγής μαζί με ανέντακτους πολίτες αλλά και οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας ενώνουμε δυνάμεις για το κοινό καλό», ο κ. Κυπριανού είπε πως «έχουμε χρέος και ευθύνη να ανταποκριθούμε στην απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών για αλλαγή της αποτυχημένης πολιτικής, στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό, η οποία αποδεδειγμένα πλέον μας απομακρύνει από μια σωστή και λειτουργική λύση, εγκλωβίζει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε απαράδεκτες υποχωρήσεις, αναβαθμίζει το κατοχικό ψευδοκράτος και υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία».    
 
Σύμφωνα με τον Μάρκο Κυπριανού «πέρα από το εθνικό μας θέμα, όλοι εμείς έχουμε χρέος και ευθύνη να ανταποκριθούμε στην ανάγκη για αλλαγή της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην οικονομία και την εσωτερική διακυβέρνηση”.  
 
Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι η ευθύνη υλοποίησης του στόχου για να ανατραπούν τα αρνητικά δεδομένα και να δώσουμε στη πατρίδα και το λαό μας μια νέα προοπτική εθνικής αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας για το μέλλον «αποτελεί ευθύνη όλων όσοι σκέπτονται και ενεργούν υπεύθυνα και πατριωτικά”. Αναφερόμενος στις συνομιλίες στην Ελβετία, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «η διαδικασία αυτή κρύβει παγίδες και κινδύνους. Η συνωμοσία σε βάρος της πατρίδας μας δεν σταμάτησε, ο λαός μας υποβάλλεται και πάλι σε νέες δοκιμασίες και είναι εκτεθειμένος σε νέους κινδύνους».
 
 
Εξάλλου ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος έστειλε τους «θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς» της Ελένης Θεοχάρους η οποία σήμερα βρίσκεται εκτάκτως στη Μαδρίτη και σημείωσε πως «οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές αποτελούν κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού. Δεν θα  αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε αλλά «θα αποφασίσουμε αν θα επιτρέψουμε να αποφασίζει για εμάς το κατεστημένο, ή αν θα ξαναπάρουμε τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας στα χέρια μας».
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι χρειαζόμαστε αλλαγή τακτικής, τερματισμό των γενναιόδωρων προσφορών και υποχωρήσεων χωρίς αντάλλαγμα, αναθεώρηση και απόσυρση επικίνδυνων προτάσεων που δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από τον κυπριακό λαό, προκειμένου να επιλυθεί το Κυπριακό.  
 
Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Ελληνα Πρωθυπουργό και έστειλε το μήνυμα σε όλους να μην ακούν «τους κήρυκες της ηττοπάθειας και της διχόνοιας. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα είναι σύσσωμη δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό».  
 
Αναφέρθηκε και στη σημερινή μετάβαση στην Ελβετία για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, «με την ελπίδα» όπως είπε «εκεί να δούμε τα βήματα που αναμένουμε από πλευράς Τουρκίας που θα επιτρέψουν να καταλήξουμε στον πολυπόθητο στόχο για μια βιώσιμη, λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος και κυρίως επειδή όλες σχεδόν οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων δείχνουν πως η Τουρκία κάθε άλλο παρά είναι διατεθειμένη να μετακινηθεί από τις πάγιες αδιάλλακτες θέσεις της».    
 

Δειτε Επισης

Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ζητά να μάθει ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν και σύνταξη η Χαραλαμπίδου
Σκότλαντ: Οι χώρες της Κοινοπολιτείας να ηγηθούν την προσπάθεια για προστασία των Ωκεανών