Ι. Κασουλλίδης:Υπογράμμισε τη σημασία να υπάρξει πρόοδος στη Ασφάλεια και στις Εγγυήσεις

Για την παρούσα κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, ενημέρωσε σήμερα σε συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, τον Γάλλο ομόλογό του, Jean-Yves Le Drian.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Κασουλίδης βρίσκεται στη Γαλλία για επίσκεψη εργασίας και ενημέρωσε τον κ. Le Drian για την παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, ενόψει και της προγραμματισμένης συνάντησης της 28ης Ιουνίου στο Crans-Montana.

Σχετικά με την επερχόμενη συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε τη σημασία να υπάρξει πρόοδος στο Κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει πρόοδος και στα υπόλοιπα ζητήματα.

Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, με έμφαση στην προγραμματιζόμενη γεώτρηση της TOTAL στο οικόπεδο 11.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και για το ενεργειακό προγραμματισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας επίσης το στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ανταλλάγησαν ακόμα απόψεις επί της  εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως η Άμυνα και Ασφάλεια, η Παιδεία, όπως επίσης για περιφερειακά ζητήματα όπως το Συριακό.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση γνωριμίας με τη νέα Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Nathalie Loiseau, κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάγησαν απόψεις για τα ευρωτουρκικά και για το μέλλον της Ευρώπης σε συνάρτηση με το Brexit.

Πραγματοποιήθηκε επιπλέον συνάντηση με το Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου της Γαλλίας, Philippe Etienne.Τέλος, νωρίς το απόγευμα, ο κ. Κασουλίδης είχε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της TOTAL κατά την οποία έγινε ανασκόπηση του γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα