Ο Ιωσήφ Αναστασίου χωρίς ανθυποψήφιο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ

Νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της ΔΕΟΚ για την τετραετία 2017-2021 ανακηρύχθηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο  Ιωσήφ Αναστασίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατείχε την θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.  
 
Η αρχαιρεσία που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Συνεδρίου της ΔΕΟΚ ανέδειξε στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου τον Στέλιο Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ στη θέση του Γραμματέα Οικονομικών παραμένει ο  Αντώνης Αντώνη. Τις άλλες δύο θέσεις του Πενταμελούς Συμβουλίου συμπληρώνουν ο  Στέλιος Χ’’Ηλία και ο  Νίκος Κασάπη.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Συνέδριο ενέκρινε σειρά ψηφισμάτων για κρίσιμα εργασιακά ζητήματα, όπως την εισαγωγή Γενικού Κατώτατου Μισθού, την νομική ρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων την εφαρμογή του ΓεΣΥ και την ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
 
Απευθυνόμενος στο Συνέδριο μετά την ανακήρυξη του ο νέος Πρόεδρος Ιωσήφ Αναστασίου δήλωσε ότι η ΔΕΟΚ θα συνεχίσει να είναι μαχητική δημοκρατική καινοτόμα και ριζοσπαστική.
 
Οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου δήλωσε δικαιούνται να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας κοινωνική ισότητα, ευημερία και αλληλεγγύη. Θα παλέψουμε για αλλαγή πορείας για κατάργηση των απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας για τερματισμό της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και φτωχοποίησης των εργαζομένων των ανέργων και των συνταξιούχων.
 
Το 17ο Συνέδριο της ΔΕΟΚ τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Βουλής, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (ETUC), Luca Visentini. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Διομήδης Διομήδους ο οποίος αποχώρησε από την θέση του μετά από μια εικοσαετία.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ