Τσίπρας-Γιλντιρίμ στην Αθήνα με επίκεντρο το Κυπριακό

Με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου στη Αθήνα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογό του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.
 
Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη σταθερή πεποίθησή του ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μπορούν να αποβούν προς όφελος των λαών των δύο χωρών.
 
«Προσβλέπω στη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο σημαντικές προκλήσεις, προκειμένου να δώσουμε λύσεις, προσβλέπω στη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα θέματα με θετικό τρόπο», είπε ο κ. Τσίπρας.
 
«Είμαστε γείτονες, μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα με ψυχραιμία», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας και αναφέρθηκε και αυτός σε ένα θετικό τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων χωρίς προκαταλήψεις ή παρανοήσεις.
 
Τον Τούρκο Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν από χθες στην Αθήνα και ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ συνοδεύεται επίσης από τον Υπουργό Εργασίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, τον Υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον Υπουργό Συγκοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν.
 
Η εφημερίδα «Σαμπάχ» αναφέρει ότι Γιλντιρίμ και Τσίπρας αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα χαρτιά τους στο Κυπριακό ενόψει και της νέας συνόδου στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου. Για τον Τούρκο Πρωθυπουργό βασικό θέμα αποτελεί η έκδοση των οχτώ στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Στην ατζέντα είναι και η επόμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το προσφυγικό και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.
 
Σημειώνεται πως ο  Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συναντήσεις, σήμερα και αύριο, με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία στο Eurogroup της  15ης Ιουνίου, αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί, σήμερα στις έξι το απόγευμα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και μία ώρα αργότερα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
 
Αύριο Τρίτη, 20 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (11:00), την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (12:00), τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη (13:30) και τον Πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση (15:00).

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών