Στενό pressing  από ΑΚΕΛ σε Καζαμία να είναι υποψήφιος μετά το ναυάγιο με Σπανό

Στην επιλογή του Κίκη Καζαμία για υποψήφιος εκ μέρους του ΑΚΕΛ για την προεδρία της Δημοκρατίας επικεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του κόμματος, η οποία σιγά - σιγά και παρά την αρχική άρνηση του κυρίου Καζαμία να είναι υποψήφιος, προσπαθεί να «ψήσει » τον πρώην Υπουργό Οικονομικών να πει το μεγάλο ΝΑΙ.
 
Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του  REPORTER, το «μαρκάρισμα» στον κύριο Καζαμία γίνεται ολοένα και στενότερο και οι πιθανότητες να πει το μεγάλο ΝΑΙ άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους.

Όπως πάντα αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες,  αν και ο κύριος Καζαμίας ακόμη επιμένει στην άρνηση του, έχει ήδη κάνει αρκετές συζητήσεις και ξεκίνησε να διερευνά το ενδεχόμενο διεύρυνσης των συνεργασιών του-  σε περίπτωση που τελικά αλλάξει γνώμη- και με άτομα πέραν του αριστερού στρατοπέδου.
Επί της ουσίας αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τον κύριο Καζαμία, δεν είναι τίποτε άλλο από επίκληση στον κομματικό πατριωτισμό του και στο γεγονός πως είναι  ίσως η μοναδική επιλογή που μπορεί να βγάλει το κόμμα από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, μετά την αποτυχία της προσπάθειας για συνεργασία με τον Μάικ Σπανό.
 
Οποιαδήποτε επιλογή γίνει από εδώ και πέρα για τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ θα φέρει τον χαρακτηρισμό και την τάτσα της «δεύτερης»,  καθώς θα είναι επιλογή ανάγκης μετά το ναυάγιο με τον κύριο Σπανό. Κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τον κύριο Καζαμία, ο οποίος ήταν από τις πρώτες επιλογές του κόμματος πριν καν τεθεί στο τραπέζι το όνομα του κυρίου Σπανού προς συζήτηση.

Επιπρόσθετα  αυτό που  τονίζεται στον κύριο Καζαμία είναι το  γεγονός πως  είναι από τις λίγες – αν όχι η μοναδική επιλογή -  που τυγχάνει ευρείας αποδοχής, τόσο από τα ψηλά στρώματα του κόμματος όσο και από την βάση.
 
Σε σχέση πάντα με την βάση του ΑΚΕΛ, υπάρχει πάντως ακόμη ένα όνομα, αυτό του Τάκη Χατζηγεωργίου -  που τυγχάνει ευρείας στήριξης και μάλιστα με καλύτερες μετρήσεις  σε σχέση με τα ποσοστά που θα καταγράψει στον πρώτο γύρο – ωστόσο σε επίπεδο ηγεσίας δεν υπάρχει η ίδια θέρμη για στήριξη.
 
Αλλαγή προτεραιοτήτων
Τα μέγα ερώτημα ωστόσο που τίθεται για το ΑΚΕΛ  έχει να κάνει με τις έρευνες που το ίδιο το κόμμα εδώ και καιρό επικαλείται σε εσωτερικό επίπεδο και οι οποίες καταδεικνύουν πως εάν το ΑΚΕΛ κατέλθει με καθαρά κομματικό υποψήφιο, τότε αυτός είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να περάσει στον δεύτερο γύρο.
 
Με δεδομένο πως δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας άλλες έρευνες που να ανατρέπουν αυτό το ενδεχόμενο, το ερώτημα που θα κληθεί η ηγεσία του κόμματος να απαντήσει έχει να κάνει με το ένα άλλαξαν ή όχι και οι προτεραιότητες του κόμματος σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές. Θα περάσει δηλαδή σε δεύτερη μοίρα η είσοδος του υποψηφίου του ΑΚΕΛ στον δεύτερο γύρο με παράλληλη επικέντρωση στην συγκράτηση ποσοστών του κόμματος με ένα καθαρόαιμο ΑΚΕλικό υποψήφιο;
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ