Λιλλήκας: Όσοι δεν θέλουν επανεκλογή Αναστασιάδη, να δουν ποια υποψηφιότητα τον νικά

  Όσες πολιτικές δυνάμεις ενδιαφέρονται για μη επανεκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη, να μελετήσουν προσεκτικά και αντικειμενικά το ποιες είναι εκείνες οι συνεργασίες αλλά και εκείνη η υποψηφιότητα, η οποία μπορεί όντως στο δεύτερο γύρο να τον νικήσει, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
 
Σε δηλώσεις του στο Κοιλάνι της Επαρχίας Λεμεσού, στο περιθώριο της "Γιορτής του γλυτζιστού", ο κ.Λιλλήκας κλήθηκε να σχολιάσει τις διεργασίες με το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας "έχω συνηθίσει στη ζωή μου, όταν κάνω διάλογο και συναντήσεις, να προσέρχομαι πάντα με θετικό πνεύμα και με ετοιμότητα".
 
"Έχουμε προτάσεις, αλλά ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και προτάσεις όπως και θέσεις", ανέφερε και πρόσθεσε πως, από δικής του πλευράς θα καταθέσει προβληματισμούς και προτάσεις και είναι ανοικτός σε ένα διάλογο, "ο οποίος ελπίζω να είναι παραγωγικός εάν όντως συμφωνούμε όλοι ότι πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι ο τερματισμός της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη".
 
Θα πρέπει, συνέχισε, όσες πολιτικές δυνάμεις ενδιαφέρονται για μη επανεκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη, να μελετήσουν προσεκτικά και αντικειμενικά για το ποιες είναι εκείνες οι συνεργασίες αλλά και εκείνη η υποψηφιότητα η οποία μπορεί όντως στο δεύτερο γύρο να τον νικήσει.
 
Μιλώντας για το Κυπριακό, ο Γιώργος Λιλλήκας υπέδειξε πως, με βάση τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, η επόμενη διάσκεψη θα είναι διαρκείας και εξέφρασε τη θέση πως αυτή θα διαρκέσει δυο τουλάχιστον εβδομάδες.
 
Αυτό το ενδεχόμενο, υπογράμμισε, "και προειδοποιήσαμε έγκαιρα γι αυτό", εγκυμονεί κινδύνους αφού θα συμπέσει με την ημερομηνία γεώτρησης της TOTAL.
 
Αυτό πρέπει να αποφευχθεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, καθώς όπως εκτιμά, "ο ΠτΔ θα βρεθεί κάτω από ασφυκτική πίεση για ακύρωση ή αναστολή του ενεργειακού προγράμματος των γεωτρήσεων προκειμένου να μην υποσκαπτεί η όλη η διαδικασία".
 
Αναφερόμενος στο έγγραφο των ΗΕ, ο κ.Λιλλήκας είπε πως, από τη στιγμή που θα δοθεί στις δυο πλευρές στα μέσα της εβδομάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει, είτε να συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, πριν τη νέα διάσκεψη, είτε να δώσει το έγγραφο στην πορεία, "για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε και να κάνουμε έγκαιρα σχόλια για να βοηθήσουμε την όλη διαδικασία με τις δικές μας προτάσεις και εισηγήσεις".
 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο