Αυτός είναι ο αρχηγός κόμματος που αποκάλεσε «πολιτικό Ιούδα» ο Παμπορίδης

Τροφή για ποικίλα σχόλια και συνειρμούς έδωσε η χθεσινοβραδινή ανάρτηση του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη στο twitter, διά της οποία κατήγγειλε ύστατη προσπάθεια ακύρωσης του ΓΕΣΥ από το κατεστημένο και έκανε λόγο «για αναζήτηση πολιτικού αρχηγού σε ρόλο Ιούδα, που μάλλον τον βρήκαν».

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιώργος Παμπορίδης: Βρήκαν πολιτικό αρχηγό για τον ρόλο του Ιούδα
 
Η καταγγελία του Υπουργού Υγείας προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και αποτελεί από χθες το βράδυ αντικείμενο συζήτησης, τόσο στα κομματικά γραφεία όσο και ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον τομέα της υγείας φορείς.  

Ως γνωστό, τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση  του Γενικού Σχεδίου Υγείας, πρόκειται να βρεθούν την μεθεπόμενη Παρασκευή 16 του μήνα προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
 
Έπειτα από την τελευταία συνέδρια της Επιτροπής Υγείας, όπου ολοκληρώθηκε η πολύμηνη συζήτηση των δύο νομοσχεδίων, διαφάνηκε πως εξευρέθηκε τελικά η απαραίτητη πολιτική συναίνεση για υπερψήφισή τους, που θα άνοιγε το δρόμο υλοποίησης ενός οράματος δεκαετιών για τη χώρα και τους πολίτες της.
 
Ωστόσο, και ενδεχομένως για λόγους που συνδέονται με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, προτίθεται σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές να προχωρήσει σε κατάθεση νέου τροποποιητικού νομοσχέδιου αναφορικά με την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Μια εξέλιξη που δύναται να τορπιλίσει την όλη προσπάθεια που έγινε μέχρι στιγμής και η οποία έφερε το ΓΕΣΥ ένα βήμα πριν από την εισαγωγή του.
 
Μάλιστα, η πρόθεση αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου προκαλεί ήδη τριγμούς ανάμεσα στη διαμορφωθείσα τριμερή συνεργασία ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Αλληλεγύη ενόψει Προεδρικών, καθότι η Ελένη Θεοχάρους εμφανίζεται κάθετα αντίθετη προς μια τέτοια ενέργεια του υποψήφιου προέδρου που υποστηρίζει το κόμμα της(σ.σ. η Αλληλεγγύη).
 
Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί σε ό,τι αφορά τη στάση της ΕΔΕΚ έναντι μιας τέτοιας πιθανής εξέλιξης, καθότι όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται ο Μαρίνος Σιζόπουλος  να συρθεί πίσω από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Σημειώνεται πως σήμερα ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.
 
Παρέμβαση επί της χθεσινοβραδινής καταγγελίας Γιώργου Παμπορίδη έκανε σήμερα πάντως ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού,  ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως γνωρίζει ποιον αφορούσε το σχόλιο του Υπουργού Υγείας.
 
Και μολονότι ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ως άστοχο τον χαρακτηρισμό(σ.σ. πολιτικός Ιούδας), ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ τόνισε πως πρόκειται για λανθασμένη ενέργεια του συγκεκριμένου προσώπου.
 
«Το ΑΚΕΛ έχει στηρίξει το ΓΕΣΥ και έχει υποχωρήσει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες μέχρι σήμερα», υπογράμμισε.

 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»