Μάικ Σπανός ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε σημερινή της συνεδρία της διαμόρφωσε την πρόταση που θα αποσταλεί στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις (ΚΟΒ) προς συζήτηση προτείνοντας τον Μάικ Σπανό ως τον υποψήφιο του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Η πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι Προεδρικές Εκλογές.

 

Η πρόταση καθορίζει ως βασικό στόχο την απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και αντικατάστασή της με μια διακυβέρνηση που θα υλοποιήσει, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο ή με… παρέα, η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στέλνει τον Μάικ Σπανό στη βάση
 
Μια νέα διακυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, που θα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, υπευθυνότητα και σταθερότητα στη διαχείριση του Κυπριακού, μακριά από σκοπιμότητες και παλινδρομήσεις ή ακρότητες και στείρο αρνητισμό. ''Διακυβέρνηση, η οποία θα ανοίγει νέα ελπιδοφόρα προοπτική για την πατρίδα και το λαό μας'', υπογραμμίζεται.

Στην πρόταση της Κ.Ε. αναπτύσσεται το πλαίσιο πολιτικής και το συγκεκριμένο σκεπτικό μέσα στο οποίο προτείνεται προς συζήτηση στις ΚΟΒ η υποψηφιότητα του Μιχάλη Σπανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αν. Χρίστου: Γι’ αυτό είπα όχι και αντιπρότεινα Καζαμία-Χατζηγεωργίου
 
Μετά από τη συζήτηση στις ΚΟΒ, η Κ.Ε. θα αξιολογήσει τα αποτελέσματά της και ακολούθως θα οριστικοποιήσει την πρόταση, η οποία θα τεθεί ενώπιον Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου στις αρχές Ιουλίου, για λήψη τελικής απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ δεν ήταν ομόφωνη, ενώ αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του Σταύρου Μαλά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, η υποψηφιότητα του κ. Σπανού εγκρίθηκε με 57 ψήφους υπέρ και 17 εναντίον, ενώ έξι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τήρησαν απόχη. Δέκα μέλη εξάλλου, αρκέστηκαν να δηλώσουν απλώς παρόντα χωρίς να τοποθετούνται είτε υπέρ είτε κατά και χωρίς προσμετρούνται στο αποτέλεσμα της ανοικτής ψηφοφοφορίας που έλαβε χώρα.
 
Σε ό,τι αφορά τον Σταύρο Μαλά, βρισκόταν ως γνωστό ψηλά στη λίστα τον ονομάτων που εξέταζε το ΑΚΕΛ και συγκέντρωνε την προτίμηση μερίδας των στελεχών του κόμματος. 
 
«Όλες μου οι αποφάσεις στην πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα την επιθυμία μου να προσθέσω και όχι να αφαιρέσω από τη δυναμική μιας πολιτικής διαδικασίας.
 
Στον κόσμο της Αριστεράς, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω στην πολιτική και να πω αυτό που πιστεύω, οφείλω πολλά και δεν μου το επιτρέπει ούτε η συνείδησή μου αλλά ούτε και η σχέση που έχω με αυτό τον κόσμο να γίνω η αιτία για διχαστικές συζητήσεις».
 
Αυτό έπραξα και σήμερα», έγραψε ο Σταύρος Μαλάς, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε σήμερα τηλεφωνικώς από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, και αφού μέλη της Κ.Ε. έθεσαν θέμα γιατί να μην βρίσκεται και το δικό του όνομα ενώπιον του Σώματος, κατά πόσο επιθυμούσε να τέθει το όνομά του προς συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή.

 

Δειτε Επισης

Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα
Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας για προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Βλέπει γενναιόδωρα ωφελήματα σε προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου η Ελεγκτική Υπηρεσία
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν