Μόνο ή με… παρέα, η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στέλνει τον Μάικ Σπανό στη βάση

Την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις τελικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ ενόψει προεδρικών εκλογών σηματοδοτεί η σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατά την οποία αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να εγκριθεί ο Μάικ Σπανός ως το άτομο που θα τεθεί ενώπιον των κομματικών ομάδων βάσης ως ο υποψήφιος Πρόεδρος που θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ. 
 
Της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής, που αρχίζει στις τρεις το απόγευμα, θα προηγηθεί συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, προς οριστικοποίηση της σχετικής εισήγησης που θα κατατεθεί στην Κ.Ε.

Η εισήγηση-έγγραφο του Π.Γ., πέραν της πρότασης για Μάικ Σπανό, θα εξηγεί το σκεπτικό γύρω από το οποίο εδράζεται η απόφαση για στήριξη μη κομματικού υποψηφίου και δη του κ. Σπάνου, υπό το πρίσμα του πολιτικού περιβάλλοντος εντός του οποίου το ΑΚΕΛ καλείται να δώσει την μάχη των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Αν. Χρίστου: Γι’ αυτό είπα όχι και αντιπρότεινα Καζαμία-Χατζηγεωργίου
 
Σημειώνεται πως στον εσωκομματικό διάλογο που αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα στο ΑΚΕΛ, καταγράφηκε η εκδήλωση έντονου προβληματισμού από αρκετά στελέχη όσον αφορά την επιλογή της ηγεσίας τους κόμματος, σχετιζόμενος κυρίως με την οικονομική θεώρηση και φιλοσοφία του εν δυνάμει υποψηφίου τους.
 
Ωστόσο, στην τελευταία της συνεδρία, η Κ.Ε είχε με μεγάλη πλειοψηφία ανάψει το πράσινο φως στην ηγεσία να συνεχίσει τον διάλογο με τον Μάικ Σπανό.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ανοιχτό ως ενδεχόμενο είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ να βάλει σήμερα και δεύτερο όνομα στο τραπέζι των κομματικών ομάδων βάσης ως επιλογή, ενόψει των συζητήσεων που θ’ αρχίσουν από βδομάδας και θα διαρκέσουν ολόκληρο τον μήνα.     
 
Το ΑΚΕΛ θα λάβει την τελική του απόφαση για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο Παγκύπριας Συνδιάσκεψης που προγραμματίζεται για ρις αρχές Ιουλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με καθαρή εισήγηση για Σπανό το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς