Αν η ρητορική της Τουρκίας συνοδευτεί με πράξεις ίσως κάνουμε πολλά

Αν η ρητορική της Τουρκίας συνοδευτεί με πραγματικές πράξεις, αναμένουμε πως ίσως κάνουμε πολλά». Αυτό είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο σύντομο χαιρετισμό του στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Λεωνίδας Παντελίδης, προς τιμή των αντιπροσώπων του 33ου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, στην πρεσβευτική κατοικία.
 
Αφού καλωσόρισε τους αντιπροσώπους στο Σπίτι της Κύπρου και τους ευχαρίστησε για τους αγώνες τους όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρθηκε εν συντομία στη συνάντηση της Κυριακής με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη. «Είχα μια παραγωγική συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ και τον συμπατριώτη μου Μουσταφά Ακιντζί. Προσπαθούμε να δούμε πως μία νέα Γενεύη θα αποδώσει», είπε. Υπογράμμισε πως όπως και οι ομογενείς, έτσι κι αυτός πράττει το καλύτερο `ώστε να δούμε πως οι ελευθερίες διακίνησης και εγκατάστασης και η απόκτηση περιουσίας θα διασφαλιστούν γερά, καθώς είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα`.    
 
Στην δεξίωση παρευρέθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εμπορίου, Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου στις ΗΠΑ, η Αμερικανίδα πρέσβης στη Λευκωσία Καθλιν Αν Ντόχερτι, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζόναθαν Κόεν, καθώς και παράγοντες της Ομογένειας και της Αμερικανοεβραϊκής Κοινότητας. Αργά το βράδυ η ηγεσία της ΠΣΕΚΑ παρέθεσε δείπνο προς τιμή του προέδρου Αναστασιάδη και των υπουργών που τον συνοδεύουν.
 
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε συνάντηση στην Ουάσινγκτον, με αντιπροσωπεία της εταιρείας ExxonMobil, με επικεφαλής τον Εκτελεστικό της Διευθυντή, Ντάρεν Γουντς, κατά την οποία συζητήθηκε η πρόοδος της πορείας υλοποίησης του ερευνητικού προγράμματος που συμφωνήθηκε μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρίας.
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον