Μ. Ακιντζί: Δεν θα συζητηθεί κατ’ ανάγκη πρώτο το εδαφικό στη Γενεύη

Το δεύτερο μισό του Ιούνη θεωρεί πιθανότερο να διεξαχθεί η Διάσκεψη της Γενεύης, που δεν θα είναι διάρκειας μόνο μιας-δυο ημερών αλλά περισσότερο, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί που διευκρινίζει ότι το κοινό έγγραφο που θα ετοιμάσει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε δεν είναι συμφωνία, αλλά «οδηγός».
 
«Είμαστε έτοιμοι για μια νέα εποχή μετά τα μέσα Ιουνίου», ανέφερε σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη στα κατεχόμενα, νωρίς το απόγευμα, λέγοντας ότι η Διάσκεψη της Γενεύης θα είναι Διάσκεψη αποτελέσματος.
 
«Εάν μπορεί να υπάρξει μια λύση αυτό θα το δούμε εκεί, εάν δεν μπορέσει να υπάρξει και πάλι αυτό θα φανεί στη Γενεύη», δήλωσε ο Ακιντζί. «Ανοικτά και τα δύο ενδεχόμενα, αλλά ευχόμαστε να συμβεί το πρώτο, δηλαδή να υπάρξει κατάληξη σε μια λύση».
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί θέλησε-όπως είπε-ιδιαίτερα να υπογραμμίσει ότι η αναφορά στην ανακοίνωση που ανέγνωσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ μετά το δείπνο για συζήτηση των κεφαλαίων εδαφικό, περιουσιακό, διακυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι αυτό θα γίνει απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
 
Λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια στην ε/κ πλευρά να δημιουργηθεί μια τέτοια εντύπωση, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου έγινε ξεκάθαρο ότι αυτή δεν είναι η προτεινόμενη σειρά συζήτησης των κεφαλαίων, αλλά αναφοράς σε αυτά, και μπορεί να αρχίσει από οποιοδήποτε από τα τρία.
 
Επανέλαβε ότι για τη σύγκλιση εκ νέου της Διάσκεψης στη Γενεύη δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, τα θέματα θα συζητηθούν αλληλένδετα σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και το ανακοινωθέν της 12ης Ιανουαρίου 2017.
 
Σε ένα τραπέζι, είπε, θα συζητηθεί το κεφάλαιο της ασφάλειας και εγγυήσεων στο πλαίσιο μιας πενταμερούς Διάσκεψης με την Ε.Ε. ως παρατηρητή και σε ένα παράλληλο τραπέζι θα συζητηθούν τα άλλα θέματα, εδαφικό, περιουσιακό και διακυβέρνηση. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι τα λιγότερο ανοικτά θέματα υπάρχουν στα κεφάλαια οικονομίας και Ε.Ε.
 
 

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος