Αν. Χρίστου: Γι’ αυτό είπα όχι και αντιπρότεινα Καζαμία-Χατζηγεωργίου

Τη βολιδοσκόπησή του από το ΑΚΕΛ προκειμένου να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ονομάτων που θα εξετάζονταν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος για κατάληξη στον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές, επιβεβαίωσε με σημερινή γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Χρίστου.  
 
Ο κ. Χρίστου, εξέδωσε γραπτή δήλωση προς ξεκαθάρισμα των λόγων για τους οποίους η απάντησή του υπήρξε αρνητική, υποδεικνύοντας πως ο πιο βασικός λόγος είναι η αίτηση που υποβλήθηκε στο Εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση των ψήφων που αφορούν την εκλογή Δημάρχου στη Λεμεσό. 
 
Μάλιστα, αναφέρει πως σε περίπτωση που θα προκρινόταν η επιλογή υποψηφίου από το ΑΚΕΛ, ο ίδιος πρότεινε τους Κίκη Καζαμία και Τάκη Χατζηγεωργίου.
 
«Ουδέποτε αρνήθηκα προσφορά και υπηρεσία προς το κόμμα και την παράταξή μας. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και τα γεγονότα όλα τα χρόνια που είμαι στην ενεργό δημόσια ζωή», υπογραμμίζει ο κ. Χρίστου.   
 
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Ανδρέα Χρίστου:
 
«Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα που αφορούν τις διεργασίες για τις Προεδρικές εκλογές, γίνεται αναφορά στο όνομα μου κατά τρόπο που δημιουργεί ερωτηματικά και πιθανόν λανθασμένες εντυπώσεις, θέλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
 
1.Τον Απρίλιο του 2017 μου έγινε βολιδοσκόπηση κατά πόσο, σε περίπτωση καθόδου του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο από την παράταξη μας, θα ήμουν σύμφωνος να περιληφθώ στον κατάλογο που θα εξέταζαν τα συλλογικά όργανα του κόμματος.
 
2. Απάντησα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση και για διάφορους λόγους δεν θεωρούσα ότι μπορούσα να φανώ χρήσιμος και να εξυπηρετήσω τους στόχους που έθετε το Κόμμα.  Ο πιο βασικός λόγος είναι η αίτηση που υποβλήθηκε στο Εκλογοδικείο για επαναμέτρηση των ψήφων που αφορούν την εκλογή Δημάρχου  στην Λεμεσό.  Η ακρόαση της αίτησης, μετά από τρεις μήνες διαδικαστικών  θεμάτων, άρχισε μόλις πρόσφατα με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
 
3. Αντιπρότεινα, σε περίπτωση που θα προκρινόταν η επιλογή υποψηφίου από την παράταξη μας, τους Κίκη Καζαμία και Τάκη Χατζηγεωργίου, οι οποίοι κατά την γνώμη μου θα μπορούσαν ως στελέχη του ΑΚΕΛ, αλλά και ως πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά από εμένα σε αυτό το καθήκον.
 
4.Ουδέποτε αρνήθηκα προσφορά και υπηρεσία προς το Κόμμα και την παράταξη μας. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και τα γεγονότα όλα τα χρόνια που είμαι στην ενεργό δημόσια ζωή.  Αναγκάζομαι όμως εκ των πραγμάτων να κάνω την πιο πάνω δήλωση για όσους καλόπιστα ενδιαφέρονται, αλλά κυρίως για όσους αναφέρονται στην ‘’άρνησή’’ μου».
 

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο