Η ημερίδα για τον Γρίβα Διγενή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Τις αντιδράσεις που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες με το ΑΚΕΛ να κατηγορεί τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τη συμμετοχή του σε ημερίδα με θέμα τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, επιθυμεί να κατευνάσει η εφημερίδα «ΑΥΓΗ».

Η ταυτότητα της Ημερίδας

Η ημερίδα που είναι προγραμματισμένη το επόμενο Σάββατο,  διοργανώνεται από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955-59, τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος.

Ο τίτλος της ημερίδας είναι: «Γεώργιος Γρίβας Διγενής: Η ζωή και η δράση του.

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του Γεώργιου Γρίβα Διγενή με την ευκαιρία των 120 χρόνων από τη γέννηση του και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα τελετών του Παγκυπρίου  Γυμνασίου το Σάββατο στις 10 το πρωί.

Το φάσμα της ημερίδας θα καλύψει τη ζωή του Αρχηγού της ΕΟΚΑ από τα πρώτα του χρόνια μέχρι τη διοίκηση της ΑΣΔΑΚ την περίοδο 1964-1967.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της εκδήλωσης χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Ανδρέας Μεϊμαρίδης, Πρόεδρος του ΣΙΜΑΕ, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης και ο Έλληνας ομόλογος του Πάνος Καμμένος. Πάντως δημοσιεύματα από την Ελλάδα, διαψεύδουν την παρουσία του.

Ομιλητές στην Ημερίδα είναι μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος Λεωνίδας Κακαβάς, ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο Σπύρος Δημητρίου, ο Λεωνίδας Λεωνίδου, ο Ανδρέας Κάρυος, ο Θάσος Σοφοκλέους, ο Χάρης Αλεξάνδρου, και ο Άγγελος Χρυσοστόμου. Της συνεδρίας θα προεδρεύσουν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου και ο Πρόεδρος του ΣΙΜΑΕ Ανδρέας Μεϊμαρίδης.

«Φωνάζει» το ΑΚΕΛ

Για την παρουσία όσο του Πάνου Καμμένου, όσο και του Κύπριου ομολόγου του Χριστόφορου Φωκαίδη  αντέδρασε έντονα το ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει την εκδήλωση ως μια νέα προσπάθεια παραχάραξης της  Σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας και εξαγνισμού του Γρίβα.

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για το κυπριακό και τον τόπο, οι κυβερνώντες μαζί με τους αμετανόητους λάτρεις του Γριβισμού, επιλέγουν να προκαλέσουν τα δημοκρατικά αισθήματα του κυπριακού λαού», σημειώνει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του.
«Καταδικάζουμε επίσης την προτιθέμενη συμμετοχή στην Ημερίδα του Υπουργού Άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης. Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και απορία πως ένας Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να συμμετέχει και να αποδίδει τιμές σε μια Ημερίδα για τον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β. Θυμίζουμε την ελληνική κυβέρνηση ότι ο Γρίβας υπήρξε και ιδρυτής της οργάνωσης «Χ» στην Ελλάδα γράφοντας και εκεί ντροπιαστική ιστορία για τον ελληνικό λαό. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να διορθώσει άμεσα τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στον επιχειρούμενο βιασμό της σύγχρονης Κυπριακής αλλά και της Ελλαδικής ιστορίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

«Ανιστόρητος ο Καμμένος»

Μάλιστα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ανάρτηση της στο Facebook χαρακτήρισε τον Έλληνα ΥΠΑΜ ανιστόρητο καλώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τον «μαζέψει».

«Δεν φτάνει που ο δικός μας πρόεδρος Αναστασιάδης στέκεται δίπλα από τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Β καμαρωτός και κάνει δηλώσεις, αυτό έγινε μόλις πριν 3 μέρες, τώρα έχουμε τους δικούς σου ανιστόρητους. Είπαμε κλάδο ελαίας αλλά τελικά αυτό είναι ως να ασελγείτε στη μνήμη των θυμάτων της προδοσίας του 1971 - 1974 αλλά και στη μνήμη των δικών σας του 1944 . Μην αρχίσω να καταγράφω τι έλεγαν στην Ελλάδα για τον Γρίβα και την " Χ" εκτός αν ο Καμένος δεν γνωρίζει ούτε την ιστορία του Ελληνικού Έθνους» έγραφε το περασμένο Σάββατο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του Πάνου Καμμένου

Η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» πάντως,  που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με δημοσίευμα της ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του Έλληνα Υπουργού Άμυνας στην εκδήλωση.

Πάντως στο επίσημο πρόγραμμα της ημερίδας οι διοργανωτές σημείωναν πως στην εν λόγω εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 
 

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά