Στην Ουάσινγκτον για επαφές ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετέβη χθες, 5 Ιουνίου, από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς καθώς και σειρά επαφών με άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής Κυβέρνησης. Θα προσφωνήσει επίσης τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύεται στην αμερικανική πρωτεύουσα από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας και Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Γκίλαρντ Έρνταν, καθώς επίσης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπον Κόρκερ. Θα δεχθεί επίσης τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕxxonMobil Ντάρεν Γουντς και άλλα στελέχη της εταιρείας, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτουν προς τιμήν του τα στελέχη της ΠΣΕΚΑ.

Στις 7 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο German Marshall Fund, όπου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, θα μιλήσει με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και ο Δρόμος μπροστά» και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, στο οποίο θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  Δημήτριος και αξιωματούχοι της αμερικανικής Κυβέρνησης, και στη συνέχεια θα του απονεμηθεί το βραβείο «Συρματόπλεγμα» (Barbed Wire Award).

Στις 8 Ιουνίου ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πένς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2μμ (ώρα Ουάσινγκτον). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και η εταιρεία ExxonMobil.

Στις 9 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του AIPAC Κ. Χάουαρντ Κορ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν, καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα έχουν επαφές με στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και με αμερικανικές εταιρείες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της 9ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απορρίπτει νέους φόρους ο ΔΗΣΥ-Προτείνει εναλλακτικά μέτρα στήριξης, ενθάρρυνση επενδύσεων και κίνητρα
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες