"Αν ο Πρόεδρος συρθεί βιαίως στην Γενεύη, η αποτυχία θα είναι εκεί"

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της στο εθνικό θέμα της Κύπρου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Δεν πιστεύω είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου “ότι είναι η ώρα για να αποφασίσει ( η Τουρκία) αν θα φύγουν τα στρατεύματα της από την Κύπρο ή εκείνα τα δικαιώματα που πήρε από την Ζυρίχη θα τα απεμπολήσει”.
 
Ο Μακαριότατος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνάντηση της Νέας Υόρκης,  "θα επιμείνει να ξεκαθαρίσει κάπως η θέση της Τουρκίας και έπειτα να πει ότι είναι έτοιμος να πάμε στην Γενεύη". "Αν συρθεί βιαίως στην Γενεύη, η αποτυχία θα είναι εκεί", εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου .
 
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε εξάλλου την πεποίθηση ότι ο ΓΓ των ΗΕ γνωρίζει καλά το Κυπριακό, ξέρει καλά και τη δουλειά του και είναι έτοιμος να συμβάλει και να ενθαρρύνει τους δύο συνομιλητές. "Να τους επιβάλει, δεν νομίζω ότι θα ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο. Η θέση μου πάντοτε ήτο ότι δεν είναι εύκολο να φθάσουμε στην λύση. Γιατί η Τουρκία θέλει τα πάντα και ποτέ δεν πίστεψα ότι με τις συνομιλίες τις υπάρχουσες θα φτάσουμε σε λύση", ανέφερε. "Εξ όσω γνωρίζω ο Πρόεδρος θα είναι πολύ προσεκτικός στο θέμα αυτό, γιατί αν αδιαφορήσει ή αν κάνει εκπτώσεις, πιστεύω ότι δεν περνούν αυτά από το λαό. Γιατί φθάνουμε στον ίδιο παρανομαστή και πάλι δεν βλέπω λύση”, είπε.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης την θέση πως ο λαός δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο, γιατί ξέρει ότι δεν θα μπορεί να παραμείνει στη γη των πατέρων του και θα αναγκαστεί να φύγει. Πρόσθεσε ακόμη πως "τόσο το μορφωτικό επίπεδο του λαού μας, όσο και το διανοητικό επίπεδο είναι πολύ ψηλό και γνωρίζει πολύ καλά το εθνικό μας θέμα και δεν πρόκειται να περάσει λύση που δεν θα είναι βιώσιμη και δεν θα εξυπηρετήσει τον κυπριακό λαό στην ολότητα του και Έλληνες και Τούρκους".
 
Ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, στην γενέτειρα του Τάλα.

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας