Έβαλε το νερό στ’ αυλάκι για Μάικ Σπανό η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ

Το νερό στ’ αυλάκι για υποψηφιότητα Μάικ Σπανού στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές φαίνεται να έβαλε για τα καλά στο ΑΚΕΛ η προχθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, κατά την οποία συζητήθηκε σε βάθος η πορεία του κόμματος προς τις Προεδρικές και έγινε εκτενής ανάλυση επί των επιλογών-ονομάτων που έχει ενώπιον του.
 
Μολονότι όπως αναμενόταν δεν λήφθηκαν οποιεσδήποτε οριστικές αποφάσεις, από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου ξεκαθάρισε πως ο Μάικ Σπανός αποτελεί αυτή τη στιγμή όχι απλώς την πρώτη επιλογή, αλλά φαντάζει και ως το μεγάλο φαβορί να πάρει τελικά το χρίσμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ.
 
Όπως διαφαίνεται, και παρά τους διάφορους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν κατά τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Σπάνος δείχνει να εμπεδώνεται στις τάξεις των στελεχών του ΑΚΕΛ ως ο έχων το προφίλ που το κόμμα έχει θέσει για το  άτομο που θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές, με πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τη σύμπτωση απόψεων στο Κυπριακό.
 
Την ίδια ώρα από την άλλη, δεν παραγνωρίζονται οι όποιες διαφορετικές θεωρήσεις επί θεμάτων οικονομίας(σ.σ. εκφράζεται η πεποίθηση πως μπορεί να βρεθεί ο απαραίτητος συγκερασμός), ενώ ανάμεσα στους προβληματισμούς βρίσκεται και η απουσία πολιτικής τριβής του Μάικ Σπανού συγκριτικά με τους ανθυποψηφίους ή εν δυνάμει ανθυποψηφίους του(σ.σ. το ΑΚΕΛ αντιπαραβάλλει επί τούτου τον πεπειραμένο κομματικό μηχανισμό που διαθέτει και είναι σε θέση να καλύψει την πιθανή πολιτική απειρία του υποψηφίου του).
 
 Το προβάδισμα του Μάικ Σπανού, χωρίς όπως να τον κατονομάζει, επιβεβαίωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. «Υπάρχει προβάδισμα υπέρ κάποιου υποψηφίου, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί αποφάσεις ακόμα», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.
 
Όσον αφορά στα επόμενα βήματα που άπτονται της διαδικασίας επιλογής του υποψήφιου του ΑΚΕΛ, εντός των προσεχών ημερών θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο αφού μελετήσει τις απόψεις και όσα ακούστηκα κατά την προχθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, θα διαμορφώσει πρόταση προς την Κ.Ε., η οποία θα συνέλθει εκ νέου στο αμέσως επόμενο διάστημα για την επικυρώσει και να την προωθήσει για διάλογο στις κομματικές ομάδες βάσης.   
 

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό
Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους