Μ. Ακιντζί:Επίσημη θέση των Ε/κ οι προϋποθέσεις, δεν τις αποδεχόμαστε

«Μας μεταφέρθηκε ότι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς να επιμένει σε προϋποθέσεις είναι η επίσημη στάση. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε προϋποθέσεις», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι η προσπάθεια του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ δεν έχει αποτέλεσμα λόγω αυτής της στάσης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Νίκου Αναστασιάδη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλούσε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης και είπε πως του μεταφέρθηκε ξεκάθαρα ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν θα αλλάξει τη στάση του. «Σε μια ομιλία του χθες βράδυ το ξεκαθάρισε αυτό (ο Πρόεδρος Αναστασιάδη). Εξάλλου, μεταφέρθηκε σε μας ότι είναι επίσημη θέση της ε/κ πλευράς η επιμονή της σε προϋποθέσεις».
 
«Κρίμα», ανέφερε, «που ο Ε/κ ηγέτης συνεχίζει τη συμπεριφορά του που είναι εκτός των όσων προβλέπονται από τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα. Ακυρώνει την αρχή που περιλαμβάνεται στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 ότι όλα τα θέματα συζητούνται αλληλένδετα μεταξύ τους και θέλει κατά προτεραιότητα να κλείσει το κεφάλαιο ασφάλειας-εγγυήσεων και εάν αυτό συμβεί μετά να βγουν οι χάρτες από το κουτί που είναι κλειδωμένοι για να κλείσει και το εδαφικό», πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί,
 
«Μετά», συνέχισε, «λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δούμε τα υπόλοιπα θέματα που έμειναν στα άλλα κεφάλαια. Δεν είναι εφικτή αυτή η διαπραγματευτική νοοτροπία».
 
«Απαντούσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να μεταβεί στη Γενεύη και να μείνει εκεί μέχρι να παραχθεί ένα αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα δεν θα εγκρίνουμε μια διαπραγματευτική διαδικασία με προϋποθέσεις. Η στάση του κ. Αναστασιάδη για διαπραγματεύσεις υπό προϋποθέσεις, είναι αντίθετη με όλες τις συμφωνίες και κυρίως με την ανακοίνωση της 12ης Ιανουαρίου που φέρει την υπογραφή όλων των πλευρών».
 
«Σε αυτό το σημείο, δυστυχώς, οι προσπάθειες του κ. Έιντε δεν έφεραν αποτέλεσμα γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει αυτή τη στάση», υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης.

 

Δειτε Επισης

Παρέμβαση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την Αλβανία
Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Ικανοποίηση στα κατεχόμενα για ένταξη Κοσόβου στο ΣτΕ-«Παράδειγμα για το ψευδοκράτος»
Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι με την ΕΕ-«Δεν θα δεχθούμε ποτέ τη διασύνδεση ευρωτουρκικών με Κυπριακό»
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ για την απόφαση ΣτΕ για Κόσοβο-«Η Κύπρος συνεπής στις διαχρονικές θέσεις της»
Απορρίπτει νέους φόρους ο ΔΗΣΥ-Προτείνει εναλλακτικά μέτρα στήριξης, ενθάρρυνση επενδύσεων και κίνητρα