Ξεκινάει από τη Λεμεσό απόψε ο Νικόλας, αύριο συζήτηση στην Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Με μεγάλη συγκέντρωση στο Τρακασόλ, στη Λεμεσό, κάνει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, σήμερα στις 19:00, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Εκτός από τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, χαιρετισμούς θ’ απευθύνουν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.
 
Την ίδια ώρα, έχει εξευρεθεί ο χώρος που θα στεγαστεί το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, στην οδό Διαγόρου, στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ έχουν καταρτιστεί ήδη τα δύο επιτελεία, οργανωτικό και το επικοινωνιακό, του κεντρικού επιτελείου, τα οποία θα αποτελούνται από στελέχη των τριών κομμάτων.
 
Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι ο Χρύσης Παντελίδης. Επιτελεία προγραμματίζεται να στηθούν σε όλες τις επαρχίες, αν και αυτά αναμένεται να λειτουργήσουν το φθινόπωρο.
 
Στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου εξάλλου, έχουν λάβει το πολιτικό πλαίσιο για το Κυπριακό που τους απέστειλε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επίσημη επαφή με τον Γιώργο Περδίκη και αντιπροσωπεία του Κινήματος.
 
Οι Οικολόγοι
Σημειώνεται πως η Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών σε προχθεσινή της συνεδρία, αφού ολοκλήρωσε και επικύρωσε το προσχέδιο των πολιτικών προτάσεων  για τις προεδρικές εκλογές, εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Κινήματος για διευθέτηση των συναντήσεων, τόσο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και με τον Γιώργο Λιλλήκα.
 
Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πέραν του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο για κοινή υποψηφιότητα στη βάση συμφωνημένου πολιτικού προγράμματος.
 
Για τον λόγο αυτό, οι προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών θα κατατεθούν ταυτόχρονα στις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύη και Συμμαχία Πολιτών.
 
Από  το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ξεκαθαρίζεται πως αντιμετωπίζουν τις δύο υποψηφιότητες, Νικόλα-Λιλλήκα, με σεβασμό και εκτίμηση, τονίζοντας πως η προσπάθεια που καταβάλλεται από κάποιους να παρουσιάσουν το Κίνημα ως δεδομένο, είναι κακόβουλη και καταδικαστέα ανεξάρτητα από τα όποια της κίνητρα.
 
Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών προγραμματίζει Παγκύπριο Συνέδριο στις 18 Ιουνίου, όπου σε παγκύπρια εσωτερική δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές, θα καταγραφεί η βούληση των μελών του κινήματος.
 
Οι αποφάσεις θα ληφθούν, όπως προνοεί το Καταστατικό, από Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις με τους υποψηφίους, στη βάση των αποτελεσμάτων της παγκύπριας εσωτερικής δημοσκόπησης.
 
Συζητούν στην Κ.Ε.
Στο μεταξύ, σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής μεταφέρεται αύριο η διαδικασία επιλογής υποψήφιου στο ΑΚΕΛ, καθότι το Σώμα συνέρχεται προκειμένου η ηγεσία του κόμματος να ακούσει τις απόψεις των μελών της Κ.Ε.
 
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προβάδισμα να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου που θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές φαίνεται να έχει ο επιχειρηματίας Μάικ Σπανός, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών φέρονται να βρίσκονται επίσης οι Κίκης Καζαμίας και Σταύρος Μαλάς.  
 
Θα πρέπει να τονιστεί πως αύριο δεν πρόκειται να ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις, καθότι η συνεδρία που πραγματοποιείται αποσκοπεί, όπως έχει προαναφερθεί, στη διεξαγωγή ελεύθερης συζήτησης μεταξύ ηγεσίας και μελών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.
 
Της αυριανής συνεδρίας της Κ.Ε., θα ακολουθήσει από βδομάδας νέα συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και ακολούθως ξανά της Κεντρικής Επιτροπής,  όπου θα διαμορφωθεί η πρόταση που θα μεταφερθεί στα μέλη βάσης του ΑΚΕΛ.
 
Στη συνέχεια, σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής, θα οριστικοποιηθεί η τελική πρόταση, η οποία θα παρουσιαστεί σε έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη στις αρχές Ιουλίου, όπου θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ