Έκκληση Οικολόγων σε όλους πλην ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να εξετάσουν το ενδεχόμνο κοινής υποψηφιότητας

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών σε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της, ολοκλήρωσε και επικύρωσε το προσχέδιο των πολιτικών προτάσεων  για τις Προεδρικές Εκλογές και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Κινήματος τη διευθέτηση των συναντήσεων με τους δύο υποψηφίους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα.  
 
Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, σε ανακοίνωσή της έκανε έκκληση”έκκληση προς όλες τις πολιτικές ομάδες,  πέραν του δίπολου  ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, να επανεξετάσουν το ενδεχόμνο για κοινή υποψηφιότητα στη βάση συμφωνημένου πολιτικού προγράμματος”.  
 
“Γι` αυτό το λόγο κυρίως, οι προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα κατατεθούν ταυτόχρονα στις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύης και Συμμαχία Πολιτών”, πρόσθεσε.  
 
Προς άρση παρεξηγήσεων δηλώνεται ότι το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αντιμετωπίζει τις δύο υποψηφιότητες με σεβασμό και εκτίμηση, λέει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι “η προσπάθεια που καταβάλλεται από κάποιους να παρουσιάσουν το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ως δεδομένο είναι κακόβουλη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα από τα όποια της κίνητρα”.  
 
Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών προγραμματίζει Παγκύπριο Συνέδριο στις 18 Ιουνίου όπου σε παγκύπρια εσωτερική δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές, θα καταγραφεί η βούληση των μελών του κινήματος.
 
Οι αποφάσεις θα παρθούν, σημειώνεται, “όπως προνοεί το καταστατικό από Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις με τους υποψηφίους, στη βάση των αποτελεσμάτων της παγκύπριας εσωτερικής δημοσκόπησης”.
 

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση