Έσβησαν σκιές, έθεσαν νέο κώδικα επικοινωνίας προεδρικοί και κομματικοί

Τις όποιες σκιές το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν στις σχέσεις Προεδρικού και Πινδάρου επί διαφόρων θεμάτων φαίνεται να έσβησε χθεσινό γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς την ηγεσία και σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ. 
 
Ταυτόχρονα, τέθηκαν οι βάσεις για καλύτερη συνεννόηση και επικοινωνία κυβερνητικών και κομματικών, με φόντο στο βάθος και τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.  Ρόλο συντονιστή ανέλαβε ο νεοδιορισθέντας Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Μιχάλης Σοφοκλέους.  
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία στενών του συνεργατών και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ενημέρωσε την ηγετική και κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ για την κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση τη δεδηλωμένη βούληση και αποφασιστικότητά του για λύση του Κυπριακού, όχι όμως αποδεχόμενος κάθε τουρκικό όρο και θέση κατατίθεται στο τραπέζι.
 
Συναφώς, στο πλαίσιο του γεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε κάθε ισχυρισμό ότι δεν επιθυμεί λύση, υπενθυμίζοντας με νόημα τη στάση που τήρησε στο δημοψήφισμα του 2004 υπεραμυνόμενος του «ναι» στο σχέδιο Ανάν, και το σχετικό ρίσκο που εμπεριείχε η συγκεκριμένη του στάση για την πολιτική του καριέρα.
 
Πλήρως εναρμονισμένος με τον Νίκο Αναστασιάδη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ξεκαθαρίζοντας με τη σειρά του τη δεδηλωμένη στήριξη της Πινδάρου προς τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, και απορρίπτοντας τα περί διάστασης απόψεων και προσεγγίσεων μεταξύ των δύο.
 
Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, Προεδρικό και Πινδάρου συμφώνησαν  πως αδικούν εαυτούς, υπό την έννοια ότι η προβολή του παραχθέντος κυβερνητικού δεν υπήρξε ανάλογη της ουσιαστικής δουλειάς που επιτελέστηκε σε πολλούς τομείς.
 
Ιδιαίτερη κουβέντα έγινε αναφορικά με τις ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεις που η παρούσα Κυβέρνηση επέφερε, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε την πλήρη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές του για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας(ΓΕΣΥ).
 
Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές, μολονότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του κατά πόσο θα διεκδικήσει ή όχι επανεκλογή, μια πιθανή νέα υποψηφιότητά του θεωρείται περίπου ως δεδομένη. Η εκτίμηση που εκφράζεται είναι πως η νίκη στις Προεδρικές εξαρτάται κατά πολύ περισσότερο από την ίδια την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, παρά από τι θα κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξουν.

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων