Εκλογοδικείο Λεμεσού-Ξεκινά η υπόθεση επανακαταμέτρησης

Μετά από δυο διατάγματα που εξέδωσε σήμερα το Εκλογοδικείο, ως ενδιάμεση απόφαση σε αιτήματα των δυο πλευρών, όρισε την 1η Ιουνίου ως την πρώτη δικάσιμο για εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, δηλαδή της εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.  
 
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διέταξε όπως εντός επτά ημερών, ο αιτητής - δηλαδή η πλευρά του τέως Δημάρχου - δώσει περισσότερες και καλύτερες λεπτομέρειες της κύριας εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων και ακολούθως, εντός πέντε ημερών, η άλλη πλευρά - η Νομική Υπηρεσία - επιτρέψει την επιθεώρηση και προσκομίσει αντίγραφα εγγράφων που έχουν ήδη αποκαλυφθεί σε προηγούμενη ενδιάμεση απόφαση του δικαστηρίου, πλην των εγγράφων 7 και 8, όπως αυτά αριθμούνται στον κατάλογο που έχει κατατεθεί.  
 
Συγκεκριμένα, τα έγγραφα αυτά αφορούν τα φύλλα καταμέτρησης ψήφων των εκλογικών κέντρων και τις αποδείξεις παραλαβής των καλπών και άλλων αντικειμένων από τους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων. Υπενθυμίζεται πως ήδη, στην προηγούμενη ενδιάμεση απόφαση του, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του τέως Δημάρχου για αποκάλυψη ψηφοδελτίων.  
 
Το δικαστήριο σημειώνει ακόμη πως οι λεπτομέρειες που με βάση το διάταγμα του πρέπει να δώσει ο αιτητής επί της εκλογικής του αίτησης, πρέπει να προηγηθεί της όποιας επιθεώρησης εγγράφων από τον ίδιο.  
 
Μεταξύ άλλων στην απόφαση καταγράφεται και η θέση του δικαστηρίου πως, με βάση των όσων έχουν τεθεί μέχρι σήμερα ενώπιον του, κρίνει πως "υποβόσκει προσπάθεια αλίευσης μαρτυρίας" από πλευράς του αιτητή.  
 
Το εκλογοδικείο όρισε ακολούθως τις ημερομηνίες για ακρόαση επί της κύριας εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση ψήφων με δικάσιμους στις 1,2,6 ,7 και 9 Ιουνίου (08:30).  
 
Σε δηλώσεις της, η εκ των δικηγόρων του τέως Δημάρχου Λεμεσού, Φωτεινή Μιχαηλίδου, είπε πως "το σημαντικό σημείο από τη σημερινή διαδικασία είναι ότι επιτέλους έχουμε λάβει ημερομηνίες ακρόασης επί της ουσίας της υπόθεσης, μπαίνουμε δηλαδή στην εκδίκαση της κύριας εκλογικής αίτησης".
 
Είπε ακόμη πως η πλευρά της θα δώσει τις λεπτομέρειες που ζητά η Νομική Υπηρεσία σε συντομότερο χρονικό διάστημα από τις επτά μέρες που όρισε το δικαστήριο, διευκρινίζοντας πως " ο συγκεκριμένος κανονισμός που ρυθμίζει τις εκλογικές αιτήσεις προνοεί πως δεν πρέπει μέσα στην εκλογική αίτηση να περιλαμβάνεται η μαρτυρία, αλλά να προσδιορίζονται ακριβώς τα γεγονότα πάνω στα οποία εδράζεται η εκλογική αίτηση". Από πλευρά των δικηγόρων του Δημάρχου Λεμεσού δεν έγιναν δηλώσεις.
 

Δειτε Επισης

Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε