Ο Πρόεδρος ενημερώνει Εθνικό Συμβούλιο και λαό για την πρότασή του

Συνέρχεται σήμερα το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο σε μια συνεδρία κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει το Σώμα για την πρόταση που υπέβαλε προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά την τελευταία τους συνάντηση, στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.
 
Αναμένεται ότι αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει και τον κυπριακό λαό για την πρότασή του, την οποία, σε πρόσφατες δηλώσεις του χαρακτήρισε ως μια «συγκροτημένη και συγκεκριμένη πρόταση» που, αν γίνει αποδεχτή από τον Τ/κ ηγέτη, τότε μπορεί να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό πριν από τις προεδρικές εκλογές.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις «πολύ συγκεκριμένες» σε σχέση με το περιεχόμενο, το σκεπτικό και το στόχο της πρότασης καθώς και τα  δεδομένα που αυτή δημιουργεί.
 
Χθες, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσολγου, σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο" έκανε λόγο για μια τελευταία ευκαιρία λύσης στο Κυπριακό, επιμένοντας παράλληλα στην πάγια τουρκική θέση για λύση με εγγυήσεις και παραμονή τουρκικών στρατευμάτων.
 
Οι θέσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών εξηγούν γιατί δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εν λόγω συνέντευξη. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι αν υιοθετηθεί η πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές για θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.  

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική