Στην Ιορδανία ο Υπουργός Άμυνας για επίσημη επίσκεψη

Ο Υπουργός Άμυνας  Χριστόφορος Φωκαΐδης αναχωρεί για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμάν, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής διευρυμένης αντιπροσωπείας από στελέχη του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η επίσκεψη, μια μόνο μέρα μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη γειτονική χώρα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου Υπουργού Άμυνας στην Ιορδανία.

Ο Υπουργός Άμυνας αύριο θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά Abdullah  και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Αντιστράτηγο Mahmoud A. Freihat και τον Επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών Υποστράτηγο Adnan Al Jundi.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας Κύπρου-Ιορδανίας για Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα, το οποίο αποτελεί επιστέγασμα των στενών σχέσεων που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι δύο χώρες.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς επαφών του Υπουργού Άμυνας στην περιοχή, ο οποίος πολύ πρόσφατα επισκέφθηκε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Δειτε Επισης

«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»