Σιντίκ: Ελπίζουμε οι εγγυήτριες δυνάμεις να συνεχίσουν να στηρίζουν συνολική λύση

Τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν ότι οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν μια συνολική λύση στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στη Λευκωσία Αλίμ Σιντίκ.

«Όλες οι εγγυήτριες δυνάμεις έχουν ένα σημαντικό ρόλο στο να υποστηρίζουν μια συνολική λύση στο Κυπριακό,» είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιντίκ, κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος.»
 
Ο αξιωματούχος των ΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι εγγυήτριες δυνάμεις θα συνεχίσουν να το πράττουν σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι στις συνομιλίες.»
 
Όπως ανέφερε, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε «παραμένει σε στενή επαφή με τις δύο πλευρές και εργάζεται σκληρά, προετοιμάζοντας τις συναντήσεις του με τους ηγέτες νωρίς την ερχόμενη εβδομάδα.»

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε στη συνέντευξή του ότι θα συνεχιστεί η τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νησί, ότι οι Τ/κ δεν θα αποδεχτούν λύση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις και ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε το επιπλέον μίλι για να λυθεί το Κυπριακό.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του εξηγούν ακριβώς γιατί παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί δεν έχει οδηγηθεί μέχρι στιγμής σε τελική κατάληξη η παρούσα διαδικασία και δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό» ήταν το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, όταν κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη συνέντευξη Τσαβούσογλου.
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια