Κερδίζουν όλους, θα σφαχτούν οι δυο τους Αναστασιάδης και Νικόλας

Σημαντικό προβάδισμα του Νίκου Αναστασιάδη έναντι του υποψήφιου του ΑΚΕΛ, αν αυτό θα είναι το ζευγάρι του δευτέρου γύρου, αποτυπώνει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER για τις προεδρικές εκλογές, την οποία διενήργησε το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ωστόσο, συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του Απρίλη, καταγράφεται σημαντική μείωση του ποσοστού που εξασφαλίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθότι από το 53% πριν από ένα μήνα, σήμερα βρίσκεται στο 44%.
 
Την ίδια ώρα, το 24% του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού-τον περασμένο Απρίλιο- βρίσκεται σήμερα στο 27%, με τη διαφορά πως ως επιλογή στη δημοσκόπηση, δεδομένου ότι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι αυτός ο υποψήφιος του κόμματος, δεν δίνεται ο Άντρος Κυπριανού, αλλά «ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ».
 
Άξιο αναφοράς είναι το 13% των ψηφοφόρων, που δηλώνει πως η επιλογή του σε ένα τέτοιο σενάριο θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.

*Θρίλερ για γερά νεύρα και με κάθε αποτέλεσμα ανοικτό προμηνύεται στον δεύτερο γύρο, στην περίπτωση που αντιμέτωποι είναι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Σε ένα τέτοιο σενάριο, φαίνεται ότι θα έχουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που θα κριθεί οριακά, και χωρίς καμία πρόβλεψη να μπορεί να θεωρηθεί ως ασφαλής.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης διατηρεί αυτή τη στιγμή προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας, εξασφαλίζοντας 44% έναντι 43% του Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να έχει κλείσει την ψαλίδα από τον περασμένο Απρίλη κατά 2%.
 

*Με ζευγάρι στον δεύτερο γύρο τους Νίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Λιλλήκα, βάσει της δημοσκόπησης του REPORTER ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να επανεκλέγεται.
 
Ωστόσο, και σε αυτό σενάριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταγράφει μείωση του ποσοστού του σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, από το 52% στο 49%, ενώ ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών βρίσκεται σήμερα στο 33%, από το 35% στο οποίο βρισκόταν τον περασμένο Απρίλιο στο ανάλογο σενάριο.
 

*Πολύ ισχυρό προβάδισμα έναντι του υποψηφίου του ΑΚΕΛ διατηρεί στον δεύτερο γύρο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προβάλλοντας ως το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφαλίζει 47% έναντι 28% του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, ενώ ένα 10% δηλώνει πως το τι θα ψηφίσει θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.   
 

*Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος και έναντι του Γιώργου Λιλλήκα, εξασφαλίζοντας 44% έναντι 24% του ανθυποψήφιου του. Ουδόλως ευκαταφρόνητο στο σενάριο αυτό, είναι το σχεδόν 30% που δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο.  
 

*Στο σενάριο κατά το οποίο στην δεύτερη Κυριακή βρίσκονται ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο κ. Λιλλήκας είναι αυτός που στην παρούσα χρονική στιγμή διατηρεί προβάδισμα. 
 
Ο κ. Λιλλήκας προηγείται με οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, την ώρα ωστόσο που σχεδόν ένας στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνει πως η ψήφος του θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σταθερός ο Αναστασιάδης, ανεβαίνει και κλείνει την ψαλίδα ο Νικόλας
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ ο δεύτερος γύρος με υποψήφιους Αναστασιάδη-Νικόλα
 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»