Συνομιλίες - Πώς συνεχίζουμε;

Τα επόμενα βήματα, θέματα ΕΕ, το Περιουσιακό, την εφαρμογή λύσης και θέματα χρηματοδότησης θα συζητήσουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Kατά τη χθεσινή τους ολοήμερη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της σημερινής συνάντησης των ηγετών και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ, οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί είχαν μια γενική συζήτηση επί πολλών θεμάτων και για τις εκκρεμότητες που παραμένουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ ΄Ειντε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Σύμφωνα με πηγή του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση των ηγετών σήμερα θα γίνει γενική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση πραγμάτων και τα επόμενα βήματα, και θα συζητηθούν θέματα ΕΕ, το Περιουσιακό, θέματα εφαρμογής της λύσης καθώς και θέματα χρηματοδότησης. Κατά τη χθεσινή συνάντηση των διαπραγματευτών έγινε γενική συζήτηση για πολλά θέματα και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ανέφερε η ίδια πηγή.
Υπενθυμίζεται πως η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι η τελευταία που είχαν καθορίσει οι δύο ηγέτες, κατά την επανέναρξη των συνομιλιών τον περασμένο μήνα ύστερα από δίμηνη σχεδόν διακοπή.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»