Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Θρίλερ ο δεύτερος γύρος με υποψήφιους Αναστασιάδη-Νικόλα

Γιώργος Πλουτάρχου  17/05/2017 07:02
Θρίλερ ο δεύτερος γύρος με υποψήφιους Αναστασιάδη-Νικόλα

Θρίλερ ο δεύτερος γύρος με υποψήφιους Αναστασιάδη-Νικόλα

Γιώργος Πλουτάρχου  17/05/2017 07:02

Άπλετο φως στις προθέσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουάριου ρίχνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER, που διενήργησε το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 
H δημοσκόπηση Μαΐου του REPORTER, σε συνέχεια της ανάλογης δημοσκόπησης που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Απρίλιο, έρχεται να επιβεβαιώσει την μεγάλη δυναμική των Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου, προδιαθέτοντας για μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ την δεύτερη Κυριακή, αν και εφόσον οι συγκεκριμένοι δύο είναι που θα βρεθούν αντιμέτωποι.
 
Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης, η μεταξύ τους ψαλίδα κλείνει και βρίσκεται μόλις στην μία ποσοστιαία μονάδα υπέρ του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκριτικά με το 3% το οποίο τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ τον περασμένο Απρίλιο.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεσολάβησε στο μεταξύ, τόσο η επίσημη εξαγγελία υποψηφιότητας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και η επίσημη υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος.

 
Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης και κατάληξης στον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, εμφανίζει μεν μια ελαφριά άνοδο στους πιθανούς συνδυασμούς πρώτης και δεύτερης Κυριακής, ωστόσο σε κανένα δεν πέρνα στον δεύτερο γύρο. Ενώ ακόμα και αν ο υποψήφιος του κόμματος περάσει στη δεύτερη Κυριακή, δείχνει να χάνει απ’ όλους τους πιθανούς ανθυποψήφιους του.
 
Τονίζεται βεβαίως πως ειδικά αναφορικά με το ΑΚΕΛ, τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση βρίσκονται υπό το πρίσμα του θολού σκηνικού που εξακολουθεί να υφίσταται σε σχέση με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, και είναι αναμενόμενο με τη λήψη των τελικών του αποφάσεων ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.  
 
Ιδιαίτερη αξία στην παρούσα χρονική στιγμή, όσον αφορά το ΑΚΕΛ, είναι το εύρημα που αφορά στον υποψήφιο που οι ψηφοφόροι του θεωρούν πως θα πρέπει να υποστηρίξει το κόμμα τους, με σχεδόν τρεις στους δέκα να… ψηφίζουν Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.

 

 
d1
 
d2
 
d3
 
d4
 
d5
 
d6
 
d7
 
d8
 
d9
 
d10
 
d11
 
d12
 
d13
 
d14
 
d15
 
d16
 
d17
 
d18
 
d19
 
d20
 
d21
 
d22
 
d23
 
d24
 
d25
 
d27
 
d28
 
d29
 
d26
 
d30
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας