Αναστολή διαπραγματεύσεων για ένα χρόνο πρότεινε “βουλευτής' του ΡΤΚ

Το Κυπριακό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σήμερα στη “βουλή” στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται, ο “βουλευτής” του ΡΤΚ Ασίμ Ακάνσοϊ είπε πως οι βασικές αρχές για τη λύση του Κυπριακού, όπως έχουν καταγραφεί από τα ΗΕ σε πολλές αποφάσεις, δεν μπορούν να αλλάξουν και πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στις συνομιλίες δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο σε μία πλευρά και πως “αυτές οι δυσκολίες εξαντλούν την υπομονή της διεθνούς κοινότητας”.

Ο κ. Ακανσόι, επισημαίνοντας ότι ο παράγοντας φυσικό αέριο στην περιοχή επηρεάζει άμεσα και την Κύπρο, ζήτησε να σταματήσουν οι μονόπλευρες – όπως είπε – ενέργειες της ε/κ πλευράς για έρευνες αλλά και η δραστηριότητα του Μπαρμπαρός. “Στο σημείο που έχουμε έρθει σήμερα, θεωρώ ότι οι συνομιλίες πρέπει να ανασταλούν για ένα χρόνο τουλάχιστον. Αυτό είναι κατανοητό. Δεν θα πρέπει αυτή την κατάσταση να τη συγκαλύπτουμε με φράσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ασκούν πίεση”.

Απαντώντας στον “βουλευτή” του ΡΤΚ, ο “υπεξ”, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου διερωτήθηκε γιατί κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί οι Ε/κ να θέλουν να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις. “Επειδή οι Ε/κ δεν έχουν ανάγκη μια λύση”, απάντησε ο ίδιος.

Με το να στέλνεται στην ε/κ πλευρά το μήνυμα ότι οι Τ/κ δεν έχουν άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού, η διαδικασία δεν μπορεί να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα, πρόσθεσε και διερωτήθηκε γιατί να θέλουν οι Ε/κ να μοιραστούν (το νησί) με τους Τ/κ αφού δεν τους βλέπουν ισότιμα.

Εξέφρασε την άποψη ότι οι Ε/κ δεν πρόκειται να στηρίξουν στις Προεδρικές έναν υποψήφιο που υποστηρίζει τη λύση και πρόσθεσε ότι όταν στην τ/κ πλευρά κάποιοι λένε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση, “μας αφήνετε στο έλεος των Ε/κ. Εμείς δεν ήμαστε τουρκική μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί”.

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα