Εκλογές αλαλούμ  Κυπρίων φοιτητών στο εξωτερικό

Πράγματα και θαύματα καταγγέλλουν εκατέρωθεν οι φοιτητικές παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Από τη μία η Πρωτοπορία καταγγέλλει την Προοδευτική πως πανηγυρίζει της «μεγάλες» όπως τις χαρακτηρίζει νίκες σε Μόσχα και Χαλκίδα με το εντυπωσιακό ποσοστό 100% χωρίς όμως να έχουν στηθεί κάλπες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοπορίας οι εκλογές στην Χαλκίδα ήταν προγραμματισμένες την Κυριακή 14 Μαΐου. Λόγω του μικρού αριθμού Κυπρίων φοιτητών στο ΤΕΙ Χαλκίδας η Πρωτοπορία δεν συμμετείχε στις εκλογές.

Η Πρωτοπορία καταγγέλλει πως η Προοδευτική δεν ενημέρωνε για το πότε θα γίνουν οι εκλογές μέχρι το Σάββατο, μια μέρα πριν ενώ δεν ξεκαθάριζε που θα στήνονταν οι κάλπες.

Εκπρόσωπος της φοιτητικής παράταξης του ΔΗΣΥ ταξίδεψε μέχρι το ΤΕΙ Χαλκίδας ωστόσο στο Πανεπιστήμιο δεν βρισκόταν κανείς και δεν υπήρχαν στημένες κάλπες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πρωτοπορίας που επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί της Κυριακής με τον υπεύθυνο της Προοδευτικής, ενημερώθηκε πως τελικά οι κάλπες στήθηκαν σε καφετέρια της Χαλκίδας και όχι στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

Το ίδιο σκηνικό και σε άλλες πόλεις;

Πάντως η Πρωτοπορία καταγγέλλει πως το ίδιο σκηνικό στήνει κάθε χρόνο η Προοδευτική και σε άλλες πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Μόσχα, η Τσεχία και η Χαλκίδα. Με τα μεγάλα ποσοστά σε αυτές της πόλεις η Πρωτοπορία καταγγέλλει πως η Προοδευτική εξασφαλίζει επιπλέον εκπροσώπηση στην ΠΟΦΕΝ.

Καταγγελίες από την Προοδευτική κατά της Πρωτοπορίας στο Ηράκλειο

Από την άλλη πλευρά η Προοδευτική εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτηση της με τα όσα διαδραματίστηκαν στην καθορισμένη μέρα της Γενικής Συνέλευσης της ΦΕΚ Ηρακλείου.

«Η Πρωτοπορία συνειδητά δεν άφησε τα μέλη της να εγγραφούν ως σύνεδροι της συνέλευσης με αποτέλεσμα στο τέλος των εγγραφών να μην υπάρχει η απαραίτητη απαρτία και η συνέλευση να αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα» σημειώνει στην ανακοίνωση της.

Οι χαμένοι και οι νικητές της Αθήνας

Φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν την Κυριακή που μας πέρασε και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Εφορευτική Επιτροπή, πρώτη δύναμη κατάφερε να αναδειχτεί η Προοδευτική με ποσοστό 36,87% (351 ψήφοι, 3 έδρες). Στη δεύτερη θέση η Πρωτοπορία με 32,25% (307 ψήφοι, 3 έδρες) ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το αντιομοσπονδιακό ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ με ποσοστό 23,21% (221 ψήφους, 2 έδρες). Το ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ήταν και η μόνη παράταξη που κατέγραψε άνοδο στα ποσοστά του.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Αναγέννηση, φοιτητική παράταξη του ΔΗΚΟ που  εξασφάλισε το 7,67% των ψήφων (73 ψήφους, 1 έδρα). Σημειώνεται πως ο ΑΓΩΝΑΣ, φοιτητική παράταξη της ΕΔΕΚ δεν κατήλθε στις εκλογές.

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές