Πιάνει από τον λαιμό τον Αβέρωφ ο Αναστασιάδης για το ΓΕΣΥ

Σε εντελώς διαφορετικές συχνότητες δείχνουν να εκπέμπουν Προεδρικό και ΔΗΣΥ όσο αφορά την πορεία εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), λίγο προτού τα σχετικά νομοσχέδια(σ.σ. αυτό της αυτονόμησης και του ΓΕΣΥ) πάρουν τον δρόμο της Ολομέλειας της Βουλής, για την έγκριση ή την απόρριψή τους.  
 
Η Κυβέρνηση, προχωρά ως γνωστό τον σχεδιασμό υλοποίησης του ΓΕΣΥ στη βάση του μονοασφαλιστικού συστήματος, ενώ μόλις σήμερα Υπουργείο Υγείας και κοινωνικοί εταίροι-πλην την Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων(ΟΕΒ)- κατέληξαν σε συμφωνία για τις συνεισφορές ως εξής:   
 
*2,65% για τους εργαζόμενους.
*2,9% για τους εργοδότες.
*4,7% για το κράτος.
*4% για τους αυτοεργοδοτούμενους.
*2,65% για τους συνταξιούχους και τους εισοδηματίες.
 
Την ίδια ώρα, σε συμφωνία φαίνεται να οδηγούνται Υπουργείο Υγείας και συντεχνίες των επαγγελματιών υγείας αναφορικά με τα εργασιακά του ΓΕΣΥ, με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Παμπορίδη να δηλώνει την περασμένη Πέμπτη-έπειτα από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας-, ότι το 95% των θεμάτων έχουν συμφωνηθεί και πως διαφαίνεται ότι εντός Ιουνίου τα δύο νομοσχέδια που αφορούν το ΓΕΣΥ, καθώς και οι Κανονισμοί για τα εργασιακά, θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψυχρή αέρια μάζα πάνω από τις σχέσεις Πινδάρου-Προεδρικού 

Όλα αυτά ωστόσο, την ώρα που εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, Προεδρικού από την μια και κυβερνώντος κόμματος από την άλλη, φαίνεται να υφίστανται  διαφορετικές προσεγγίσεις και η προσπάθεια εφαρμογής του ΓΕΣΥ να εξελίσσεται  σε ενδοκυβερνητική καυτή πατάτα.
 
Είναι στο πλαίσιο αυτό που, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι τελευταίες συχνές πυκνές καυστικού χαρακτήρα τοποθετήσεις του Γιώργου Παμπορίδη, είτε διά δηλώσεων του, είτε διά παρεμβάσεων του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είχαν ως σαφέστατη αποδέκτρια και την Πινδάρου. Η οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, με δικές της δηλώσεις το τελευταίο διάστημα δεν αποκρύβει, ή καλύτερα φωτογραφίζει, τις διαφωνίες της με την ακολουθητέα επί του θέματος κυβερνητική πολιτική.

 
Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, το ζήτημα της στάσης του ΔΗΣΥ αναφορικά με το ΓΕΣΥ αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς συζήτησης μεταξύ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος, με τον Νίκο Αναστασιάδη να παρέχει πλήρη στήριξη στον Υπουργό Υγείας και να ζητά από τον Αβέρωφ Νεοφύτου όπως ο ΔΗΣΥ έρθει αρωγός στις προσπάθειες του αρμοδίου Υπουργού για εφαρμογή του.    
 
Το θέμα του ΓΕΣΥ αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς σε επόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ, ενώ ξεκάθαρη υπήρξε η προειδοποίηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, πώς αν χρειαστεί θα παρέμβει και ο ίδιος προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

 

Δειτε Επισης

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές