Σε διάσταση μέχρι νεοτέρας Λιλλήκας και διαφωνούντες αξιωματούχοι

Βαθιά λαβωμένη βρίσκει τη Συμμαχία Πολιτών η επόμενη μέρα της εξαγγελίας της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς το γυαλί στις σχέσεις του προέδρου του κόμματος και των διαφωνούντων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Κινήματος προς την μεμονωμένη-όπως την χαρακτηρίζουν- υποψηφιότητά του, δείχνει να έχει ραγίσει για τα καλά. 

 
Η αναμενόμενη μεν, εκκωφαντική δε, απουσία των αξιωματούχων αυτών από την χθεσινή πανηγυρικού χαρακτήρα διάσκεψη Τύπου του Γιώργου Λιλλήκα-κατά την οποία ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών επισημοποίησε την υποψηφιότητά του- αποτελεί κατά πολλούς τον προπομπό ενός προδιαγραφόμενου επερχόμενου διαζυγίου μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Ωστόσο, τουλάχιστον επί του παρόντος δεν φαίνεται να τίθεται άμεσης αποχώρησης των αξιωματούχων(σ.σ. τουλάχιστον όλων) της Συμμαχίας που διαφωνούν με την αυτόνομη κάθοδο του Κινήματος στις προεδρικές εκλογές, ενώ ούτε και ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος, πλέον, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δείχνει διατεθειμένος- με τα μέχρι στιγμής δεδομένα-να τους δείξει την πόρτα της εξόδου.
 
Ενδεικτική των προθέσεων Γιώργου Λιλλήκα υπήρξε η σημερινή σχετική τοποθέτησή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «Άλφα Κύπρου», κατά την οποία διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να προτρέξει των εξελίξεων, υποδεικνύοντας συναφώς πως ορθότερο και δημοκρατικότερο είναι να διαφανεί η δική τους συμπεριφορά και στάση.    
 

Από την πλευρά τους, οι διαφωνούντες αξιωματούχοι τονίζουν πως η απόφαση της  πλειοψηφίας της Συμμαχίας είναι απόλυτα σεβαστή, επισημαίνοντας πως σεβαστή θα πρέπει να είναι και η δική τους διαφωνία.
 
Επαναλαμβάνοντας πως οι ενστάσεις τους δεν έγκεινται στην καταλληλότητα του προέδρου του κόμματός τους, αλλά στην αναγκαιότητα όπως ο ενδιάμεσος χώρος πορευθεί ενωμένος προς τις προεδρικές εκλογές, αυτό που διαμηνύουν είναι πως θα αναμένουν να δουν την εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα, ο οποίος όπως σημειώνουν, ίσως δημιουργήσει νέα δεδομένα.
 
Θεωρούν δηλαδή, πως οι πιθανότητες καθόδου του ενδιάμεσου χώρου στις Προεδρικές με έναν κοινό υποψήφιο δεν έχουν εκλείψει και πως ο βαθμός δυναμικής που θα αναπτύξουν οι δύο σήμερα υποψήφιοι που τον εκπροσωπούν, πιθανόν να οδηγήσει, είτε τον έναν είτε τον άλλον, σε δεύτερες σκέψεις.
 
Μέχρι τότε, όπως προκύπτει από την ανίχνευση των προθέσεων τους, δεν πρόκειται από την μια να προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντικομματική συμπεριφορά και υπόσκαψη της υποψηφιότητας Λιλλήκα, ενώ την ίδια ώρα από την άλλη δεν πρόκειται να εμφανιστούν υπεραμυνόμενοι αυτής.   
 
Υπενθυμίζεται πως στους διαφωνούντες με την «μεμονωμένη» υποψηφιότητα Λιλλήκα  περιλαμβάνονται ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Στέλιος Αμερικάνος, ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Μυλωνάς, οι δύο εκ των τριών αντιπροέδρων Στέλιος Στυλιανού και Σίμος Αγγελίδης, η Γενική Γραμματέας Ειρήνη Μάντολες, ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και η πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Κινήματος, Μαρίνα Δημητρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην κούρσα των Προεδρικών και επίσημα ο Λιλλήκας

Σημειώνεται πως σε επανειλημμένες δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Λιλλήκας έσπευσε να καταστήσει σαφές πως από την στιγμή που θα εξαγγείλει υποψηφιότητα, αυτή δεν βρίσκεται υπό οποιαδήποτε αίρεση και δεν τίθεται θέμα απόσυρσής της.  
 

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν