Στα βαθιά η διαδικασία εξεύρεσης υποψηφίου στο ΑΚΕΛ

Τη συζήτηση για το πολιτικό προφίλ του υποψηφίου του κόμματος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ξεκίνησε σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, υπό το πρίσμα της «ακατάσχετης» ονοματολογίας που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη όσον αφορά τον πιθανόν υποψήφιο του.
 
Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, προβαίνοντας σε ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του πολιτικού σχεδιασμού και της εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων όπως είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρία του Σώματος επαναβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι μέσα από τις ζυμώσεις και διερευνήσεις που διενεργεί η ηγεσία του κόμματος, υπάρχουν οι δυνατότητες, το ΑΚΕΛ να έχει μια υποψηφιότητα που να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές.
 
Ως γνωστό, το ΑΚΕΛ βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης υποψηφίου που να μπορεί να θεωρηθεί ευρύτερης αποδοχής και να είναι σε θέση όχι απλώς να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και να προσελκύσει ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους.  
 
Σε προηγούμενη συνεδρία του, το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ είχε επαναβεβαιώσει πως βασικό κριτήριο για οποιαδήποτε συνεργασία στις Προεδρικές(σ.σ. βλέπε υποψήφιο που θα υποστηρίξει), θα είναι οι θέσεις του στο Κυπριακό.
 
Στα πολλά μέχρι σήμερα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ως πιθανοί υποψήφιοι του ΑΚΕΛ, ήρθε τα τελευταία 24ωρα στο προσκήνιο αυτό του Μάικ Σπανού, ο οποίος μιλώντας χθες στο In Business επιβεβαίωσε τη βολιδοσκόπησή του από το κόμμα της Αριστεράς.  Ψηλά στη λίστα του ΑΚΕΛ φαίνεται να παραμένει επίσης το όνομα του Αχιλλέα Δημητριάδη. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ έπειτα από τη σημερινή του συνεδρία:
 
«Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Η ατζέντα της συζήτησης περιελάβανε το θέμα των Προεδρικών Εκλογών, το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν εκκρεμούντα νομοσχέδια στη Βουλή καθώς και άλλα οργανωτικά ζητήματα.
 
Σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές, έγινε μια ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του πολιτικού σχεδιασμού και της εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων έτσι όπως είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρία του σώματος.
 
Το Πολιτικό Γραφείο εκτίμησε ότι η υλοποίηση του σχεδιασμού προχωρά στη βάση του σχεδιασμού που έχει καταρτιστεί και στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.
 
Επίσης, στη σημερινή του συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο άρχισε τη συζήτηση για το πολιτικό προφίλ του υποψηφίου, συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία.
 
Είναι πεποίθηση του Πολιτικού Γραφείου ότι μέσα από τις ζυμώσεις και διερευνήσεις που διενεργεί η ηγεσία του Κόμματος υπάρχουν οι δυνατότητες, το ΑΚΕΛ να έχει μια υποψηφιότητα που να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει στις Προεδρικές Εκλογές και να ανοίξει ο δρόμος μέσα από αυτή τη νίκη για να γυρίσουμε μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα για την Κύπρο και το λαό μας.
 
Για τη συνέχιση των προσπαθειών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τη χώρα και το λαό μας στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας.
 
Για να τερματιστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, για στήριξη και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.
 
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, το Πολιτικό Γραφείο επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών που υπάρχουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι και ανεξαρτήτως των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, δεν εξέλειπαν οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Φτάνει, βέβαια, όλοι οι εμπλεκόμενοι να παραμείνουν συνεπείς στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και να διαφυλαχτεί το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία