“Η επιλογή μας για τις εκλογές θα είναι επιλογή νίκης”, λέει ο Άντρος

Ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ για την προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι «επιλογή νίκης», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.  
 
Σε παρατήρηση ότι συνεχίζεται η προεδρολογία και η αναφορά ονομάτων, ο κ. Κυπριανού είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, έχασα το λογαριασμό από τα ονόματα που έχω δει να γράφονται. Δεν πρόκειται να σχολιάσω κάθε όνομα το οποίο γράφεται».  
 
Ο κ. Κυπριανού συνέστησε υπομονή και σημείωσε ότι «εμείς έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες στο ΑΚΕΛ και δεν πρόκειται να αποφασίσει ούτε ο Άντρος Κυπριανού ούτε η ηγεσία του κόμματος ποιος θα είναι ο υποψήφιος».  
 
«Δεν είμαστε όπως άλλα πολιτικά κόμματα που αποφασίζουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι ότι θα είναι υποψήφιοι και απλά χειροκροτούνται από κάτω για να πάρουν το χρίσμα. Εμείς έχουμε πολύ δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Επειδή, λοιπόν, χάσαμε το λογαριασμό με τα ονόματα που αναφέρονται καθημερινά, δεν πρόκειται να σχολιάσω», είπε. Σημείωσε ότι «ένα είναι το σίγουρο, ότι η επιλογή μας θα είναι η επιλογή νίκης, και να είναι βέβαιοι για αυτό».  
 
Συνάντηση ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρέσβη της Ρωσίας
 
Στο μεταξύ, το Κυπριακό κυριάρχησε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Άντρος Κυπριανού και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα μπορέσει να διαμορφώσει ξεκάθαρη εικόνα όταν επισκεφθεί την Κύπρο.  
 
Μιλώντας μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, στη Λευκωσία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είχαν «μιαν πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση», κατά την οποία συζήτησαν κυρίως για το Κυπριακό, και την επίσκεψη στην Κύπρο του κ. Λαβρόφ.  
 
«Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, έχω αναφέρει τις απόψεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, και έχω επαναλάβει τη θέση μας ότι πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια τα οποία υπάρχουν, στην προσπάθεια να οδηγηθούν τα πράγματα προς την κατεύθυνση της λύσης. Όχι της οποιασδήποτε λύσης, αλλά λύση η οποία θα βασίζεται στις συμφωνημένες αρχές», είπε ο κ. Κυπριανού.  
  
Ο κ. Οσάτσι είπε ότι «εμείς υποστηρίζουμε και υποστηρίξαμε στο παρελθόν κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού» και σημείωσε ότι δημοσιεύματα που φέρουν τη Ρωσία να μην θέλει λύση «δεν είναι σωστά». «Εμείς υποστηρίζαμε και θα υποστηρίζουμε στο μέλλον προσπάθειες προς τη λύση του Κυπριακού. Αυτό είναι σίγουρο και γι’ αυτό ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις του ΑΚΕΛ για τη λύση του Κυπριακού και νομίζουμε πως όταν ο Λαβρόφ θα έρθει στην Κύπρο θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα», είπε.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών